ABUZ ŞI AFACERE DE MILIOANE DE EURO PE BUZUNARELE PĂRINŢILOR: Analizele nu sunt obligatorii pentru copiii de grădiniţă!

analize

Părinţii au confortul psihic că au testat copiii din punct de vedere clinic, directorii sunt acoperiţi de hârtii iar patronii de laboratoare de analize îşi freacă mâinile când văd mii de clineţi care, dintr-o dată, sunt aduşi pentru… “analizele obligatorii” care – atenţie! – NU SUNT OBLIGATORII, dup[ cum spun oficialii Ministerului Sănătăţii pentru copiii care merg la grădiniţă.

O investigaţie marca hotnews.ro puncteată, în rezumat, dedesubturile acestei afaceri care, numai în Neamţ de exemplu, scoate anual milioane de euro din buzunarele părinţilor şi-i transferă în conturile laboratoarelor:

  • Specialiştii români în boli infecţioase avertizează părinţii că analizele care le sunt solicitate la înscrierea copiilor la grădiniţă sunt inutile.
  • Efectuarea acestor analize favorizează abuzul de antibiotice. România este a doua în UE la consumul de antibiotice şi singura ţara europeană în care acest consum este în creştere.
  • Ministerul Sănătăţii subliniază că aceste analize nu sunt obligatorii. Cu toate acestea există Direcţii de Sănătate Publică ai căror directori susţin contrariul şi informează eronat populaţia.
  • Aceste analize sunt o afacere profitabilă pentru marile lanţuri de laboratoare de analize medicale.
  • Frecvenţa bacteriilor rezistente la antibiotice este în România printre cele mai mari din Europa.

Când sunt întrebaţi de ce solicită aceste analize, directorii de grădiniţe (sau directorii de şcoli coordonatoare de grădiniţe) spun că aşa cere legea. Când li se explică faptul că nu e adevărat, directorii vin cu un nou răspuns care e definitoriu: ““Pentru că aşa cer toate celelalte grădiniţe”.

Unele laboratoare au, în această perioadă, oferte personalizate pentru aceste analize inutile şi fireşte că sunt voci care nu exclude cointeresarea unor angajaţi din DSP-uri sau din sistemul de Educaţie de către laboratoarele interesate.

Întreaga investigaţie hotnews.ro aici!

V.N.

 

One thought on “ABUZ ŞI AFACERE DE MILIOANE DE EURO PE BUZUNARELE PĂRINŢILOR: Analizele nu sunt obligatorii pentru copiii de grădiniţă!

  1. Cand vine vorba de lipsa de transparenta si hotarari luate abuziv, azi, putem spune fara sa gresim, ca suntem pe cele mai nalte culmi ! Daca pana-n ’89, faceam tot ce ni se spunea, pt. ca asa era cutuma iar statul paternalist, ne asigura ca totul e in interesul nostru, azi….., in plina democratie si capitalism feroce, statul e la cheremul unor transnationale, care produc pastilele noastre cele de toate zilele si reactivii care ajuta la analizarea umorilor corpului nostru. Si unii si altii, vor sa faca BANI ! CAT MAI MULTI si de preferat cu costuri minimale. Astazi, aratau astia la tv, despre perchezitii la firme si doctori, in legatura cu oarece afaceri cu medicamente oncologice. Se spunea, despre concedii in locatii luxuriante, de care unii beneficiau, tocmai pentru a perpetua afacerea. Pacientul……., pardon…, rahat ! Pe spinarea lui niste afaceristi si niste tipi care au depus un juramant de credinta, recte, cel Hipocratic…..fac BANI ! FARA RUSINE SAU REMUSCARI ! Daca e sa fie, atunci sa-ncepem din start cu copii, care, n-asa, sunt lumina ochilor oricarui parinte si pe care fiecare vrea sa-i stie sanatosi. Deci…….iute, la analize ! Directorul sau directoarea gradinitei, poate si cei de mai sus, de la inspectorat, sunt cointeresati material sa sustina necesitatea unor astfel de investigatii…. Doar nu-i costa pe ei…. !! Ei….isi vor primi „dreptul” daca totul merge in plin. JUSTICIA… JUSTITIA, unde e in cazul asta ? Ce face ea cand presa devoaleaza astfel de afaceri oneroase pe spinarea prostimii ? Mai intaaaaai…..ea se-ntreaba…..daca tre’ sa faca ceva. Si justicia se mai imbolnaveste si are nevoie de analize si tratament in spitale…. Si…..se stie…. ca justicia castiga f. rau si abia-si duce zilele din salariul ala amarat, asa ca…..mai amana ! Lasa, ba, ca prostimea asta-i obisnuita si rezista si fara hapuri sau spitalizare. Si-s prea multi chiar, ca risca elita sa devina minoritara foarte si deci in pericol. Vrea prostimea sa traiasca ? SA PLATEASCA ! Scuzati, m-am infierbantat putin ! Prietenii stiu DC Sanatate si….virtute !

Lasă un răspuns