A3: „La Spitalul Lețcani e mai frig ca afară! Pacienții îngheață în saloane!”

Peste 80 de pacienți internați acum la Lețcani în pseudo-spitalul realizat cu bani de la Cj Iași și CJ Neamț dârdâie de frig în saloane, unde este mai frig ca afară, anunță presa centrală, inclusiv A3 (televiziune favorabilă PSD).
„Mai frig în spital decât afară”, spun cei de la A3.

<În saloanele spitalului modular de la Lețcani, abia deschis, e mai frig ca afară. Din cauza creșterii concentrației de oxigen, ușile saloanelor stau deschise. Până când situația va fi remediată, pacienții tremură de frig> spune A3 care o citează și pe Alina Popa (președintele ONG-ului Euronest): <„Consumul de oxigen mult mai mare din acest val al pandemiei a făcut că, în prezent, în secțiile de Terapie Intensivă de la Lețcani, să se lucreze cu toate ușile deschise, pentru a se evita apariția unor concentrații foarte mari de oxigen. Din acest motiv, temperatura din interior a scăzut în anumite saloane>.

Alte mijloace mass-media dau informații care contrazic cauza exclusivă cu aerisirea.
<Probleme la sistemul de încălzire la Spitalul Modular Lețcani. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Florin Roșu spune că în ultima perioadă, pe timpul nopții, s-au înregistrat variații de temperatură în saloane. Mai exact de la 12 la 28 de grade. “La Spitalul Modular Lețcani avem un număr de 48 de pacienți la ATI și alți 40 la secția de Boli Infecțioase. Primim zilnic raportări privind starea unității medicale. În ultimele zile au fost probleme din punct de vedere al asigurării unui confort termic atât de necesar pacienților, indiferent de patologia pe care o au aceștia. În mod normal, pentru îngrijire corespunzătoare, sunt necesare undeva la peste 23-24 de grade , chiar dacă vorbim de pacienți din ATI sau cei cu forme medii spre severe de boală. În aceste nopți, au fost variații între 12 până la 28 de grade. Sarcina noastră la Lețcani este să asigurăm materialele sanitare și medicația. În dorința de a oferi o îngrijire corespunzătoare, am detașat inclusiv cadre medicale. Sunt sigur că se va găsi o soluție rapidă astfel încât pacienții să fie feriți din toate punctele de vedere. Deocamdată nu dețin infomații despre câte ore mai exact s-au înregistrat temperaturii scăzute în saloane” a declarat Florin Roșu. În urmă cu aproximativ un an, unitatea mobilă a fost închisă din cauza unor probleme apărute la sistemul de încălzire și cel de electricitate. În toamnă, înainte de redeschiderea spitalului, reprezentanții Euronest declarau că aceste probleme au fost remediate>, spune ziaruldeiasi.ro, sugerând că, practic, instalația de încălzire dă iar rateuri așa cum a fost și iarna trecută când, tot din acest motiv, pseudo-spitalul a fost închis.

Încă de mai bine de un an, DNA a anunțat că a deschis dosar penal în REM legat de achiziționarea frauduloasă a spitalului de la firma turcească dar, de atâta timp, dosarul zace (ca multe altele) în vreun sertar.

D.V.

2 thoughts on “A3: „La Spitalul Lețcani e mai frig ca afară! Pacienții îngheață în saloane!”

  1. „La Spitalul Lețcani e mai frig ca afară ! Pacienții îngheață în saloane !” ,,Ma doare la basca , in Egipt e cald ,, !

  2. Asteapta si baietii de la DNA sa vada incotro bate vantul,sa nu supere in avans pe vreun smecher care peste 2-3 luni poate ajunge senator…ca la noi nivelul de coaie este redus la un minim posibil. Asta daca se mai intreba cineva de ce politia,judecatorii,DNA si parchetul sunt institutii detestate de romani……pt ca sunt prieteni cu infractorii.

Lasă un răspuns