A tamponat o mașină în parcare și a dat să șteargă putina! Beat criță!

Un pietrean care a tamponat o mașină într-o parcare și care voia sa plece mai departe, cu mașina sa, a fost oprit de martorii oculari care și-au dat seama că era mort de beat. A plecat de la locul faptei ca pieton și, nu după mult timp, a fost identificat de Poliție și dus să dea declarații și să i se ia alcoolemia.

Cel care i-a luat cheile mașinii și nu l-a mai lăsat să plece este deputatul Ciprian Șerban care ieșea din sediul PSD Neamț chiar cu câteva clipe înainte de tamponare.

„Omul nu avea nicio treab[ cu parcarea, cu ce e în jurul lui. Era în alt film. A dat cu mașina înapoi cred și a lovit o Skodă care era în parcare iar bubuitura a atras privirile tuturor din zonă. Eram mai mulți care ne uitam și parcă nu aveam curajul să intervenim când era evident că cel cu mașina de teren vrea să șteargă putina. A apărut băiatul ăsta, Șerban și, din prima, s-a pus în fața mașinii, l-a făcut să coboare și, dintr-o dată i-a luat cheia și i-a spus că nu pleacă nicăieri că poate omorî vreun om nevinovat. Când șoferul respectiv, cu salopetă de Apaserv a coborât din mașină, uimirea noastră a fost și mai mare. Era beat criță, abia se putea ține pe picioare, bolmojea ceva. Și, dintr-o dată a tăiat-o așa, cu mers legănat, printre blocuri. Atunci a și sunat cineva la Poliție. Îi și rămăseseră cheile dar dacă ar fi fost lăsat să plece cu mașina, cel cu Skoda era bun de plată…”, ne-a relatat un martor ocular.

Contactat de Vestea după ce prima sursă i-a spus numele, deputatul Ciprian Șerban a confirmat situația dar nu a dorit să dea prea multe detalii: „Da, în mare este așa cum ați spus. Eu ieșeam de la partid și atunci a avut loc tamponarea. Dincolo de faptul că bărbatul respectiv pleca și cel cu mașina din parcare ar fi avut șanse infime să afle apoi cine i-a tamponat mașina, când am văzut în ce stare era, a fost ca un reflex să-i iau cheile după ce întâi l-am rugat pe el să nu mai conducă dar nu a dat semne că s-ar conforma. Ca orice om, m-am gândit doar la ce nenorocire se poate întâmpla dacă acest bărbat, într-o stare evidentă de ebrietate, ar mai fi circulat azi cu mașina”.

Sesizată de cetățeni, Poliția l-a identificat în scurt timp pe șoferul respectiv. „Da, e inginer la Apaserv. Și-a recunoscut fapta și era bine băut. La alcooltest a ieșit o valoare foarte mare, aproape de 1 la mie. va urma procedura clasică, dosar penal etc…”, ne-a declarat o sursă apropiată de Poliția Neamț.

Aproape 1 la mie în aerul expirat înseamnă, la probele de sânge undeva la 2 la mie sau chiar peste această valoare. deci aproape de coma alcoolică.

 

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns