A murit Tatiana Munteanu, suflet din sufletul Monitorului de Neamț

A murit Tatiana Munteanu – trista veste este dată de colegii de la Monitorul de Neamț, echipă în care aceasta muncea de prin anii 2000.
„Ecaterina Munteanu. Tatiana, aşa cum o ştiu toţi cei care au îndrăgit-o. Un suflet din echipa Monitorului. A plecat spre stele, sâmbătă, 5 decembrie 2020.
O boală necruţătoare a oprit-o pe colega noastră să revină în redacţie şi să ne ia la rost, aşa cum făcea de obicei. Apoi să ne îmbrăţişeze cu un zâmbet cald care ne topea inimile şi mai ales supărările. Aşa era Tatiana, aşa ne vom aminti mereu de ea.
O luptătoare. A învins în viaţă, deşi mai mereu sorţii i-au fost potrivnici, a învins şi atât de temutul virus al anului 2020, nemernicul Covid, şi a luptat până la capăt cu o boală neiertătoare. Nu a îngenunchiat niciodată, a plecat “în picioare” spre stele şi ne-a lăsat în inimi amintirea unei colege dragi. Scumpă amintire.
Drum lin spre stele Tatiana. Nu te vom uita şi vom preţui fiecare clipă pe care am trăit-o împreună” – scriu cei de la Monitorul de Neamț.

Dacă soțul ei, reputatul sociolog Vasile Munteanu s-a îndreptat spre condeiul din presă după ce, prin 2001 a fost epurat politic din fruntea Direcției de Șomaj (reîntorși la putere, oamenii lui Iliescu și Năstase au intrat cu buldozerul peste specialiștii care „își permiteau” să aibă alte opinii, semnând inegalabilele editoriale „ro-ro” la Realitatea Nemțeană, Tatiana a acceptat oferta venită de la prietena ei Camelia Varvara și așa a ajuns la Monitorul în partea invizibilă din spatele redacției (oamenii care țin echilibrul financiar și organizatoric al unui ziar). Și a făcut de toate, așa cum se întâmplă într-o echipă mereu subdimensionată, că doar politicienii nu au interesul ca presa să o ducă bine. Dar, mai ales, a fost un om de echipă și de echilibru, mereu cu o vorbă bună pentru colegul jurnalist întors răvășit de la o tragedie cu victime multiple sau dat dat peste cap de mitocănia vreunui personaj din politica nemțeană.

Tatiana a plecat la cer, Monitorul merge mai departe.
Condoleanțe și putere!

Vestea
sursa foto – Monitorul

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns