A murit Simion Mironaș, fundașul cu 200 de meciuri în Divizia A, plecat din curtea Ceahlăului

Simion Mironaș, fost fundaș cu aproape 200 de meciuri în prima ligă, a încetat din viață duminică, la doar 56 de ani. CS Gloria Bistrița-Năsăud a anunțat în această dimineață decesul fostului fotbalist de la Gloria, Dinamo, Rapid sau Corvinul dar care plecase în fotbalul mare din curtea FC Ceahlăul.

„Fostul fundaş al Gloriei s-a stins astăzi la doar 56 de ani. A jucat pentru echipa noastră nu mai puţin de 153 de meciuri, înscriind 32 de goluri care au făcut tribunele să-l aclame. Îţi mulţumim pentru toate momentele frumoase pe care ni le-ai oferit nouă şi suporterilor Gloriei!”, a scris gruparea bistriţeană, pe Facebook.

Mironaş a mai evoluat în carieră, printre altele la CSM Suceava, FC Argeş.
La Gloria Bistriţa, el a jucat în perioada în care clubul era condus de Jean Pădureanu.

Vestea tristă a decesului lui Simion a fost postată pe pagina sa de Facebook și de fratele acestuia, fostul Căpitan al Ceahlăului, Ioan Mironaș.

Născut la 19 noiembrie 1965, în comuna Tarcău, județul Neamț, Simion Mironaș, a fost fotbalist (fundaș) de Divizia A (187 de meciuri, 33 goluri), unde a debutat pe 25 august 1991, în meciul F.C. Brașov vs. F.C Argeș, ca jucător al piteștenilor.

La nivel internațional, a disputat 2 meciuri de Cupa Cupelor (cu Dinamo) și 7 meciuri de Cupa UEFA (în tricoul Gloriei Bistrița).

În fotbal, Simion Mironaș a jucat pentru prima oară, junior fiind, la Ceahlăul Piatra-Neamț, în Divizia B. La același nivel, a mai evoluat pentru formațiile Minerul Vatra Dornei, CSM Suceava, Steaua Mizil, Unirea Dej, Olimpia Satu Mare.

A jucat, cumulând 5 meciuri, și în campionatul maghiar, la Bekecsaba.

V.N.

Lasă un răspuns