A murit Liviu Paraschiv, antrenor uriaş al handbalului nemţean


Liviu Paraschiv, unul dintre antrenorii la de top în anii 1990-2010 în handbalul românesc şi unul din cei mai mari antrenori din handbalul nemţean, s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani, după o lungă suferință.

Născut în 1947 la Brașov, Liviu Paraschiv a antrenat aproximativ 35 de ani în handbalul românesc. Și-a început activitatea la Tractorul Brașov, în 1980, iar după mai bine de două decenii a trecut la Minaur. Din sectorul masculin a mai pregătit Fibrex Piatra Neamț.

La feminin, tehnicianul a pregătit mai multe echipe de top, Rulmentul, Remin Deva, Oltchim, HCM Roman, Dunărea Brăila, Oțelul Galați.

Cariera și-a încheiat-o în 2015 la CSM Unirea Slobozia. ”Cred că îmi sunt suficienți cei 35 de ani de carieră ca antrenor. Pentru mine handbalul este tot cea am iubit cel mai tare, peste tot pe unde am fost m-am dedicat meseriei”, spunea Liviu Paraschiv la despărțirea de Slobozia. În general, Liviu Paraschiv a fost genul de antrenor la care cluburile au apelat atunci când erau în situații dificile, fiind văzut ca un fel de salvator, care redresează corăbii.

Antrenorul a trecut și prin momente dificile în timpul carierei, cel mai delicat fiind o intervenție chirurgicală suferită pe cord.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns