A murit fostul deputat de Neamț, Adrian Rădulescu

Fostul deputat de Neamț, Adrian Rădulescu a murit miercuri seara la un spital unde fusese internat mai devreme, anunță presa centrală. Avea 66 de ani.
A fost parlamentar de Neamț după ce a fost ales la alegerile parțiale (anticipate) din septembrie 2011, ân colegiul 6, pe postul lăsat vacant de decesul lui Victor Surdu.
A candidat din partea PDL și a câștigat într-un colegiu considerat fief PSD, în dauna candidatului USL (PSD/PNL), destule voci spunând atunci că Rădulescu „portocaliu” a fost susținut de șefi de organizații comunale sau chiar primari „roșii”. Ulterior, a trecut în PMP, fiind considerat unul din oamenii apropiați de fostul președinte Traian Băsescu.

Adrian Rădulescu a mai fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii dar a intrat în politică în 2007, ca director de cabinet al lui Dacian Cioloș în Guvernul Călin Popescu Tăriceanu. Anterior, din 2001 până în 2007 a fost și moderator al emisiunii Viața Satului la TVR.

, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a murit la numai 66 de ani! Rădulescu s-a prezentat miercuri la spital și a fost internat de urgență. Însă, organismul său a cedat.

Ascensiunea lui a început însă din postura de investitor în agricultură, fiind unul din cei mai mari arendași de după 1990 (lucra și câte 7000 de hectare pe an) și proprietar a 4 ferme de creștere a porcilor. A fost unul din fondatorii Asociației Fermierilor din România pe care a și condus-o de mai multe ori, ca președinte.

„Adrian Rădulescu a fost nu doar fermier, dar și un lider, o voce a agriculturii. Fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii și fost consilier prezidențial, Rădulescu a intrat în lumea agricolă ca moderator, între 2001 și 2007, al emisiunii ”Viața Satului”. Și-a continuat drumul în agricultură și a rămas și aproape de presă, fiind o prezență mereu obiectivă în mass-media, ca invitat în emisiuni în care mereu prezenta realitatea din sectorul agricol și problemele cu care se confruntă fermierii”, notează agrointel.ro.

D.V.

Lasă un răspuns