A început montarea Spitalului Modular pentru Regiunea Nord-Est! Evident, la Bacău! Spitalul lui Arsene și Popa, tot Fantomă!

Regiunea Nord-Este va avea în curând Spital Modular, dar nu la Iași (unde nu a ajuns nici măcar un container din cele promise de Ionel Arsene și Maricel Popa) ci la Bacău, unde de ieri a început montarea unității sanitare mobile cumpărată de Unifarm și care va fi administrată de IGSU, anunță presa băcăuană.

Spitalul este acum în pline operațiuni de montaj (începute ieri) in Baza Letea, acolo unde sunt si alte spatii de cazare puse la dispozitie de Primaria Bacau. Spitalul a fost achizitinat prin Unifarm pentru a suplimenta capacitatea de tratare a persoanelor infectate cu COVID19.

<<Lucrările pe care le-am făcut pentru operaționalizarea Bazei Letea în scop medical, facilitățile pe care le-am creat aici în ultimele luni, sunt complementare spitalului militar modular și vor fi un sprijin real atât în instalarea cât și în funcționarea acestuia.Echipele primăriei și ale Societății de Servicii Publice Municipale vor asigura în perioada următoare tot suportul logistic necesar pentru amplasarea unității medicale, sub coordonarea specialiștilor MAPN>>, a declarat Primarul de Bacău.

<<Este o mare satisfacție pentru mine și pentru echipa pe care o coordonez să am privilegiul să asist la recepția unei astfel de unități medicale. Faptul că, dintre toate județele Moldovei, Guvernul a decis ca o astfel de unitate medicală să fie amplasată la Bacău este un semn al recunoașterii modului în care Instituția Prefectului și colaboratorii noștri am ales să ne implicăm în lupta împotriva coronavirusului. În același timp, o astfel de încredere ne și responsabilizează să continuăm să concretizăm strategia medicală pe care am gândit-o pentru județul nostru referitor la combaterea COVID-19. Sperăm ca, la începutul lunii iunie, să avem funcționale și etajele 4 și 5 de la Spitalul Municipal, astfel încât să fim pregătiți pentru orice scenariu”, a declarat prefectul de Bacău, Liviu Miroșeanu.

În acest timp, Spitalul Modular de la Lețcani Iași pentru care CJ Iași și CJ Neamț au acordat sume importante de bani este tot la stadiul de Fantomă. Termenul de 19 mai nu a fost respectat de furnizorul turc care a câștigat licitația dubioasă, firma respectivă invocând restricțiile din Turcia deși parvin tot mai multe informații că nu au fost interzise transporturile de echiament medical în această perioadă (dovadă Spitalul Mobil de 1000 de paturi montat în aceste zile la Ankara).
În loc de containere și aparatură, turcii au trimis pe 18 mai niște… poze cu un șir lung de containere aflate undeva pe un câmp. Maricel Popa declara că 50-60 la sută din containere vor ajunge duminică (ieri) la Lețcani.
Vineri seara, Ionel Arsene anunța și el victorios că transportul din Turcia a plecat spre România și posta pe facebook o filmare de 19 secunde cu un container încărcat într-un TIR… în interiorul unei hale.
Cu toate astea, nici ieri și nici azi, până la această oră, în județul Iași nu a ajuns nici picior de marfă de la turci, după cum informează presa ieșeană.
Rămâne întrebarea: unde e Spitalul, unde sunt banii?

Daniel VINCA

Lasă un răspuns