A început frezarea pentru Piatra Neamț-Bicaz! La Hangu, 3 zone de organizare de șantier, de 4000 mp!

Drumurile Piatra Neamț-Bicaz și Bicaz-Poiana Teiului chiar vor fi reabilitate până la toamnă – asta anunța ieri Ionel Arsene (președintele CJ Neamț și al PSD Neamț), după ce cu o zi în urmă a fost în teren, pe cele două sectoare de drum, să vadă care este stadiul lucrărilor sau al prospectării solului, pentru zonele calamitate.

„Lucrările de modernizare a drumurilor din Neamț continuă. Am fost să verific cum se desfășoară lucrările pe două drumuri importante pentru județul nostru: Piatra Neamț – Bicaz și Bicaz – Poiana Largului. Aceste două sectoare de drum vor fi modernizate în această vară, lucrările urmând a fi încheiate până în toamnă.
Pe segmentul de drum care leagă municipiul Piatra Neamț de orașul Bicaz, lucrările au debutat acum câteva zile, cu frezarea stratului de asfalt uzat, pentru a se putea turna noul covor asfaltic. Modernizarea acestei porțiuni care face parte din drumul național DN 15 se va finaliza în această vară și în acest fel întregul traseu, de la Piatra Neamț la Cheile Bicazului va fi în perfectă stare pentru circulație”, spune Arsene, amintind astfel, indirect, că anul trecut a fost modernizat traseul Bicaz – Cheile Bicazului.

Cel mai calamitat drum național din Neamț este cel de la Bicaz la Poiana Teiului, afectat, de ani de zile de alunecări de teren care se accentuează și din cauza ploilor care fie duc bucăți din deal la vale, fie generează apariția celebrelor „dâmburi”. Acest drum, pentru care a fost aprobat[ finanțare de la Guvern în regim de urgență este în faza premergătoare începerii lucrărilor propriu-zise. Detalii vin tot de la președintele CJ Neamț: „O altă arteră de circulație, des invocată de către participanții la trafic din cauza stării deplorabile în care se află și care va fi modernizată în regim de urgență este DN 15 Bicaz – Poiana Largului. Am fost și pe acest drum, unde se recoltau probe de sol la adâncime, în vederea realizării studiilor geologice care se vor întocmi pentru cele peste 70 de puncte de calamitate identificate.
La Hangu sunt trei zone de organizare de șantier, una de 1.200 de metri pătrați, unde va fi amplasată stația de betoane, una de 2.000 de metri pătrați pentru baza de producție a fierului necesar confectionarii armăturilor și a treia, de 800 de metri pătrați, unde se vor organiza departamentul tehnic și depozitul de combustibil”.

Arsene își termină mesajul dând asigurări că respetivele sectoare de drum vor fi aduse la un standard corespunzător anului 2019, spre bucuria operatorilor comerciali, a celor din turism, a tuturor șoferilor: „Vă asigur, dragi nemțeni, că aceste două drumuri de mare importanță pentru județul nostru vor încuraja turismul în zona montană și cu certitudine participanții la trafic vor fi foarte încântați de condițiile în care vor circula”.

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “A început frezarea pentru Piatra Neamț-Bicaz! La Hangu, 3 zone de organizare de șantier, de 4000 mp!

  1. In acest timp se asfalteaza de zor de la Buhusi spre Bacau, acolo unde soseaua era foarte buna….Halal folosire eficienta a resurselor!

  2. Pot să fiu pesimist? Sau realist, depinde. La Hangu s-a mai lucrat la o reabilitare. E vorba de un pod care acum e tot numai valuri, zici că ești la rodeo, când treci pe-acolo. Se stătea la semafor minute bune. Și a durat mai mult de 12 luni acea reabilitare.
    Podul de la Preluca, la fel. A fost un dop în trafic luni bune. Mă îndoiesc că drumul despre care se scrie în articol va putea fi reabilitat până la toamnă. Suntem în iunie. Vom trăi și vom vedea.

Lasă un răspuns