A început construcția ATI-ului modular! Realizat de un ONG, cu bani de la sponsori nu de la CJ!

S-a turnat fundația Spitalului Modular ATI Piatra Neamț. Continuăm mobilizarea!

Piatra Neamț, 4.02.2021.
Astăzi s-a turnat fundația pentru Spitalul Modular ATI Piatra Neamț, un proiect inițiat de Dăruiește Viață, asociația din spatele inițiativei #NoiFacemUnSpital și cea care a construit Spitalul Modular 1 Elias pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Construcția va fi finalizată în aprilie 2021.

Spitalul ATI Piatra Neamț va reda SCJU Piatra Neamț capacitatea de a trata pacienți în regim de terapie intensivă, după ce secția ATI a ars în totalitate în incendiul din noiembrie 2020. Proiectul este estimat la aprox. 2 milioane de euro, din care au fost strânși deja un sfert. Dăruiește Viață face apel la mobilizare pentru a obține și restul de fonduri necesare.

 • Firmele din zonă se pot alătura proiectului redirecționând 20% din impozitul pe venit sau pe venit aferent trimestrului I. Mai multe detalii și contractul de sponsorizare pot fi solicitate pe adresa info@daruiesteviata.ro

 • Persoanele fizice pot dona 2 euro trimițând un SMS la 8826 cu textul NEAMT (donație unică, din orice rețea mobilă) sau pot dona online pe daruiesteviata.ro

”În acest moment un întreg județ nu are secție de terapie intensivă care să corespundă normelor de tratare a pacienților în situații grave. Spitalul Modular ATI pe care îl construim aici va fi unul la standarde europene, cu centrală de tratare a aerului, sistem de detectare incendii, instalație de gaze medicale etc. Facem apel la solidaritate pentru Piatra Neamț și pentru Moldova. Se poate dona prin SMS (8826 cu textul NEAMT) sau direct pe www.daruiesteviata.ro.” – Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață

”Am văzut recent că o tragedie similară celei de la Piatra Neamț se poate întâmpla, din păcate, în oricare alt spital din România. Împreună arătăm că se poate să construiești după norme, cu specialiști bine pregătiți și cu grijă pentru ca actul medical să se desfășoare în condiții de siguranță, chiar și în vremuri de criză. Am demonstrat deja acest lucru cu Spitalul Modular 1 Elias care funcționează acum la capacitate maximă, și urmează cu Spitalul Modular ATI Piatra Neamț. Împreună putem reporni inima spitalului județean care a ars în incendiu.” – Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață

Spitalul Modular 2 Piatra Neamț va cuprinde: 18 paturi, grupate în 3 saloane și o rezervă de tip izolator, filtre pacienți, zonă de donning și doffing pentru personalul medical, laborator de analize medicale și sterilizare, depozite materiale, vestiare, grupuri sanitare, post supraveghere, cameră gardă, platformă tehnică pentru amplasarea CTA-urilor și chillerelor și spațiu tehnic pentru rețelele de fluide medicale. Spitalul va beneficia de centrală de tratare a aerului și rețea de gaze medicale, esențiale oricărei secții de terapie intensivă. Mai multe detalii în descrierea proiectului pe site-ul asociației.

Spitalul Modular 2 Piatra Neamț va fi al doilea spital modular construit de Dăruiește Viață în timpul pandemiei, pe lângă Spitalul Modular 1 Elias (capacitate de 38 de paturi, funcțional în întregime la acest moment). De asemenea, Dăruiește Viață a construit și două unități modulare de triaj pacienți, una pentru pacienții oncologici la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și una pentru triajul epidemiologic la Spitalul Universitar de Urgență Elias, București.

Dăruiește Viața

 

4 thoughts on “A început construcția ATI-ului modular! Realizat de un ONG, cu bani de la sponsori nu de la CJ!

 1. Felicitari,doamnelor!!! Tot respectul! Acu sa il vad pe ametitul ala de Arsene cum isi baga unghia in gat,incompetent de 5 stele ce este…. Si toti prostii care l-au votat,sper sa aiba parte de tratament la nevoie afara,pe scarile spitalului.

 2. Nu e doar arsene de vină, el e vârful icebergului. Toate jegurile politice și toate pilele lor din ultimii 30 ani, aici duce incompetența și jegosenia lor. Scârbe, nu oameni! Și, atenție, sunt de la absolut toate formațiunile politice!
  Nu fac absolut nimic, nu tu locuri de munca, nu tu infrastructura, nu tu spitale, dar prostesc lumea la fiecare alegeri! Iar noi, ca oile, mergem și punem ștampila, în general pe vechile scârbe.
  Ceaușescu unde-o fi?

 3. Pai daca nu pot fura si in plus mai trebuie sa si muncesti nu au nici un interes sa faca ceva.

  Apropo,cu cine sa faci proiecte la CJ?Ati vazut ce specimene necalificate si femei tip”chelnerite”lucreaza acolo?

  Daca prostii platitori de taxe nu vor iesi in strada impotriva acestor clanuri interlope care”conduc”judetele din aceasta tara Romania va ramane o tara esuata.Nu are cine sa faca ordine in afara de noi.

  Institutiile corupte mafiote de ”siguranta”au fost spaguite cu salarii aberante si pensii speciale/serviciu halucinante si asa cum stim nu fac absolut NIMIC decat smenuri,musamalizari,trafic de influenta,orice pentru a mentine aceasta clasa politica corupta la putere ca sa-si pastreze privilegiile aberante.

  In concluzie:daca e de furat repede si usor cu niste asfaltari de 2 bani unde pot baga repede spagile in buzunar sau cu incredintari directe cu licitatii trucate atunci merege treaba brici.

 4. Referitor la “SJ U Piatra- Neamt angajează fără concurs ….” Aceste cadre medicale sau/şi aparate, dotări, nu pot fi transferate de la spitalul modular Leţcani la care a contribuit şi C J N ?

  Vezi articolul referitor la spitalul de la Leţcani- sursa indicată mai jos.
  Spor de 135% și salarii de 23 000 de lei la Spitalul COVID, care nu are niciun pacient de 21 de zile. Gărzi la căpătâiul paturilor goale Sursa: https://www.reporteris.ro/component/k2/item/104174-spor-de-135-%C8%99i-salarii-de-23-000-de-lei-la-spitalul-covid,-care-nu-are-niciun-pacient-de-21-de-zile-g%C4%83rzi-la-c%C4%83p%C4%83t%C3%A2iul-paturilor-goale.html

Lasă un răspuns