A început alba-neagra cu Târgul de Crăciun. Primăria a pus pe ordinea de zi, CJ nu. Bani, gârlă…

Deși s-a bătut deja palma în spatele ușilor închise (dovadă că există draftul de contract) pentru organizarea unei noi ediții a Târgului de Crăciun la Neamț cu finanțare CJ (direct sau prin Carmen Saeculare) și Primăria Piatra Neamț, ori ceva scârțâie în această nouă afacere, ori administrația locală este lăsată să facă primul pas de către cea județeană.

Azi sunt ședințe extraordinare și la CJ și la CL Piatra Neamț și deși draftul de contract de asociere a fost realizat în laboratoarele CJ, la CL Piatra Neamț este un proiect pe acest subiect pe ordinea de zi, la CJ – ba!

În total, cele două administrații (CJ și Primărie) care abia ce au făcut împrumuturi uriașe motivând că nu sunt bani pentru co-finanțarea unor investiții, pun la bătaie o sumă frumoasă de 435.000 lei..
-CJ, direct – 75.000 lei,
-CJ, prin Carmen Saeculare, 200.000 lei,
-Primăria – 160.000 lei.

Ca și în anii trecuți, Primăria se ocupă de spectacolele de Crăciun și Revelion, CJ adjudecându-și scena pentru restul zilelor din cele 2 săptămâni, deci și oportunitatea de a se spune, de 50 de ori pe scenă, „Mulțumim domnului președinte Arsene”, „la inițiativa domnului președinte” pentru că – nu-i așa? – la Neamț și Moș Crăciun vine la inițiativa politrucilor.

La finele articolului, atașăm documentația care ajunge azi la votul consilierilor locali. Până atunci să zăbovim un pic – preț de 160.000 lei – pe defalcarea cheltuielilor pe care și le-a asumă primarul Carabelea (că e și el inițiator, de proiect de astă dată):

1.80.000 spectacol de Revelion pentru ce?

Din draftul de contract rezultă că de scenă (plus lumini, sunet, ecran led etc) se ocupă Carmen Saeculare (undeva la vreo 20.000 de euro, estimăm). Deci cei 70.000-80.000 estimați de Primărie pentru plata spectacolului ar fi doar pentru trupele care urcă pe scenă și prezentator. Rețeta anilor trecuți a fost una cu circa 3 nume (artiști sau trupe), 2 din local, una mai cu impact național. Că oricum după ce e miezul nopții și se spune La Mulți Ani, toată lumea pleacă acasă. Artiștilor locali li se dă, de obicei, câțiva lei acolo (dacă li se dă), așa că rămâne de văzut care e rețeta de impresariat/intermediere prin care e adus numele național din showbiz.

2.Artificii de 30.000 lei!

Un calcul simplu arată că, din această sumă, s-ar putea asigura pachete consistente de cadouri pentru mulți copii. Pentru 300 de copii, cadouri la 100 lei/pachet. Sau pentru 600 de copii, cadouri la 50 lei/pachet. Cu siguranță acest detaliu a fost remarcat și de consilierii social-democrați care, de atâtea ori, au fost pentru o abordare socială…

3.Măști și dezinfectant de 30.000 lei

La banii ăștia, te aștepți să ningă cu măști sanitare și să plouă cu dezinfectant. Alte comentarii nu-și mai au rostul…

Că tot am zis de PSD mai sus. Era o ironie, evident, pentru că în documentele de mai jos se observă că omul din CJ care e un fel de șef al evenimentului este Florentina Moise, șeful PSD Piatra Neamț și lider al grupului PSD din CL Piatra Neamț. Astfel că toate datele converg azi spre un prietenos vot USL în CL Piatra Neamț…

4.Târg de Crăciun da, politizare ba!

Apărut acum câțiva ani, Târgul de Crăciun la Neamț se anunța drept un eveniment care crește frumos. Nu a fost să fie așa! Scena evenimentului a ajuns să mustească de politică, numele de politicieni sunt pomenite de prezentator și de artiști într-o candență dezgustătoare. Prin culise, locotenenți, politruci mai mici, prieteni și combinatori ai politicienilor. Ca să dăm și exemple, putem aminti de „chiloțarul” Cătălin Botezatu, un abonat al emisiunilor anti-cultură cu invitați pe canapele. Sau celebra MM (Mihaela Moise), pseudo-jurnalista care făcea live-uri din pădure îmrepună cu farsorul Luis Lazarus, în căutarea Elodiei.
Vestea a sprijinit la începuturi acest proiect care, dacă era realizat serios, chiar putea însemna ceva în promovarea județului. Acum însă vorbim de combinații diverse și de un nedigerabil și agresiv cult al personalității din care Arsene își ia partea leului și, probabil, se alege și Carabelea cu ceva firimituri…
Interesant este că de astă dată – poate ca un preludiu la o guvernare PSD-PNL – liberalii și social-democrații de la Neamț vor fi uniți în cuget, simțiri și vot, și azi la CL dar și mai apoi, la CJ, când proiectul va ajunge pe ordinea de zi.
Rămâne de văzut cum vor vota consilierii din partidele mai mici. Recunoaștem, ne gândim mai ales la USR…

Vom reveni.

D.V.

One thought on “A început alba-neagra cu Târgul de Crăciun. Primăria a pus pe ordinea de zi, CJ nu. Bani, gârlă…

 1. Specialistii in sifonat banii publici din PNL si PSD s-au ”impacat” cu scopul de a mai sifona putinii bani de la buget pentru ca altceva nu stiu sa faca.
  Nu stiu sa repare poduri,sa faca spitale,sa faca un drum expres,sa asfalteze parcarile de pamant din oras,etc.
  La astea nu se pricep.
  Se pricep sa aduca 10 casute din lemn unde se vinde ”miere de albine” ,”pere”,mere” ”siropuri naturale” si niste carnati de calitate indoielnica pe care ii gasesti peste tot si oricand in …oras.
  Aste e tot ce se produce in Neamt.
  Jalnic,putin spus.
  Imaginea acestui judet si ce ”produce”el este DEPLORABILA.
  Nu exista ”targ”mai JALNIC ca la Piatra Neamt.
  Multumita lui Arsene marele asfaltator in comune si sate parasite,s-a produs o explozie de”investitii” in tot judetul facilitate de aceste asfaltari.
  BUBUIE si TROSNESTE judetul de ”investitori”.Toti se bat sa vina in Neamt,cel mai modern judet parasit din Romania.

Lasă un răspuns