A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru Cinematograful Cozla

Ruina actuală care este imaginea fostului cinematograf Cozla din Piatra Neamț a intrat pe drumul unei reabilitări totale după ce, „la începutul acestei săptămâni a fost semnat contractul pentru lucrările de reabilitare și modernizare la clădirea Cinematografului Cozla, care are o valoare de 9,9 milioane lei (TVA inclus) și un termen de execuție de 19 luni”, după cum anunță un comunicat remis de Primărie.

„Clădirea actuală a cinematografului Cozla va deveni un centru multifuncțional, unde se vor desfășura activități sociale, culturale și educative. Noul centru multifuncțional va dispune și de o sală de cinematograf cu 180 de locuri.
Lucrările de reabilitare și modernizare vizează intervenții structurale asupra clădirii, recompartimentarea spațiului, anveloparea termică a clădirii, finisaje interioare și exterioare, realizarea de instalații, dotarea cu echipamente și utilaje tehnologice, dar și cu echipamente necesare pentru desfășurarea activităţilor din centrul multifuncțional”, menționează comunicatul respectiv.

Abandonat cu ani în urmă de RADEF, fostul cinematograf devenise o clădire tot mai degradată, ocupată de persoane fără adăpost, situație care a accelerat situația tot mai nefericită a respectivei clădiri.
Într-un final, clădirea a fost preluată de Primărie și, în urma lucrărilor care au fost contractate, ea va deveni un centru multifuncțional care, cu siguranță, va renaște întru folosul comunității.

V.N.