A fost decapitată conducerea PSD Roman! Jos Manoliu și Rotaru, sus Stan și Bulai!

Senatorul Dan Manoliu și deputatul Alexandru Rotaru au fost executați ieri de Cex-ul PSD Neamț de două ori: nu doar că nu mai sunt pe listele PSD pentru alegerile parlamentare ci au fost și demiși din funcțiile de președinte, respectiv președinte executiv.
La propunerea lui Ionel Arsene (președinte PSD Neamț), participanții la Cex (prin zoom) au votat desființarea Biroului Permanent Local al PSD Roman, ceea ce înseamnă, automat, demiterea tuturor celor cu funcții de conducere din organizație, inclusiv a președinților. În aceeași ședință, Arsene a anunțat și cine sunt noii „unși”: Viorel Stan (președinte) și Oana Bulai (președinte executiv).
Cei doi numiți ca interimari sunt pe lista PSD pentru Camera Deputaților, Stan pe un loc neeligibil (4), Bulai pe unul elegibil (2).
Din această perspectivă nu este de ignorat nici următorul scenariu: Stan nu ajunge deputat, Oana Bulai – da și la scurt timp după alegeri, pe acest „template”, Oana Bulai va deveni președintele PSD Roman.
Stan ar fi, din nou (ca și la alegerile locale), doar „o manta de vreme rea”, folosit doar pentru tranziția spre momentul în care Oana Bulai, ca proaspăt deputat, să preia total Organizația PSD Roman.

Sursele Vestea spun că ședința online de la Cex (Comitet Executiv) a fost una „pe repede înainte”, o analiză serioasă a rezultatelor electorale de la Roman riscând să evidențeeze că printre cauzele principale ale victoriei PNL în detrimentul PSD fiind strategia puerilă a lui Arsene care l-a impus pe Lucian Micu (ex-PNL, primar demis de prefect) drept candidat, candidatura lui Micu fiind respinsă apoi și de BEC, și de Judecătorie și Tribunal. Cu acest bâlci și-a început PSD campania electorală la alegerile locale și abia așa a fost nominalizat apoi Viorel Stan ca și candidat.

Subiectul important al decapitării organizației de la Roman (al doilea municipiu din județul Neamț) nu a fost anunțat public de PSD Neamț care a dovedit astfel, încă o dată, că strategia de comunicare cu cetățenii și chiar cu propriul electorat este una de tip PFA.
Vom reveni.

D.V.


One thought on “A fost decapitată conducerea PSD Roman! Jos Manoliu și Rotaru, sus Stan și Bulai!

  1. Candidați PSD=Escorte,ciorditori(made in France) si candidați pe locuri eligibile la penitenciarul din Bacău!

Lasă un răspuns