A fost CRIMĂ! A3: Niciun medic sau asistent nu era în salonul ATI când a izbucnit incendiul care a ucis 15 oameni


Niciun medic, nicio asistentă, niciun angajat al Secției ATI nu era în salonul ATI în care, pe 14 noiembrie 2020 a izbucnit incendiul în care au murit 15 oameni (10 atunci, pe loc și alți 5 la Lețcani, după transfer) – asta rezultă din emisiunea A3 în care jurnalista de investigație Adina Anghelescu a prezentat date și informații recente aflate din dosarul anchetei.

Referindu-se la cronologia rănirii angajaților Spitalului în acest incendiu, A3 notează: <Prima rănită a fost chiar asistenta care se ocupa de secția ATI. Aceasta ar fi intrat în salon să vadă de unde provine fumul, iar pantalonii i-au luat imediat foc. Medicul transferat în Belgia a intrat în salon când a auzit strigătele asistentei.
Totodată, niciunul dintre pacienții din primul salon nu a fost scos, iar incendiul ar fi fost urmat de o explozie. Există martori din locuințele alăturate spitalului care spun că au auzit un zgomot puternic la fața locului, asemănător unei explozii, până să ajungă pompierii>.

Deci prima rănită (din rândul salariaților) „a fost chiar asistenta”, „aceasta ar fi intrat în salon să vadă de unde provine fumul”, punctează reconstituirea realizată de A3 în baza informațiilor din dosar. Deci nu exista niciun angajat care să fi ieșit din salon și să dea alarma!

Mai mult, ipoteza tot mai vehiculată – cea a unei candele aprinse care ar fi „detonat” suprasaturarea de oxigen -, în condițiile în care în ATI sunt interzise sursele de flacără aprinsă susține varianta absenței angajaților din salon. Angajații știau regula (sau așa ar fi fost normal), iar dacă se merge pe ideea că acea candelă ar fi fost aprinsă de un alt pacient, rezultă că supravegherea bolnavilor nu era realizată corespunzător.

Culmea, cu doar câteva ore înainte fuseseră mutați pacienții din saloanele ATI de pe etajul 3 pe etajul 2, unul din motive fiind tocmai nevoia de supraveghere permanentă, dificil de realizat în contextul anterior (cu angajați care aveau saloane de urmărit pe 2 etaje).

În seara tragediei, erau de serviciu 10 angajați, 2 medici și 8 asistenți iar în cele două saloane erau 16 pacienți de care personalul trebuia să aibă grijă.

Video, AICI!

D.V.

One thought on “A fost CRIMĂ! A3: Niciun medic sau asistent nu era în salonul ATI când a izbucnit incendiul care a ucis 15 oameni

  1. Trebuie arestați pe viata toți salariații din tura respectiva, i-au încuiat pe pacienți în saloane, aceștia au ars de vii/nu au reușit sa se salveze, iar acum sunt mari „eroi”?!!!?? SUNT CRIMINALI CU PREMEDITARE!!!!

Lasă un răspuns