A căzut din picioare în timp ce era în vizită la Spital! Tromboliză aplicată în premieră, cu succes, la SJU!

O femeie de 67 de ani aflată în vizită la o rudă internată la Spitalul Județean Neamț a căzut din picioare, ca secerată, astăzi și a fost salvată (după diagnosticul de AVC) printr-un procedeu medical aplica în premieră și cu succes în SJU.

„Pacienta C.E. de 67 ani din Piatra Neamt, era în vizită la cineva in sectia Medicala cand i s-a facut rau si a căzut din picioare, cu deficit de vorbire și motor. Adusă în UPU, consultata urgent de echipa medicala din UPU s-a pus diagnosticul de AVC, si impreuna cu medicii de la Neurologie s-a luat hotararea sa se faca tromboliza in premiera la SJU Piatra Neamt. Personalul de la UPU a actionat imediat ( tromboliza are efect daca este facuta in primele 3-4 ore de la instalarea AVC-ului), si trimboliza a avut un succes terapeutic maxim. La ora 17.00, pacienta este complet recuperată si internata la ATI. Felicitări colectivului UPU si medicilor de la Neurologie”, a declarat Victor Marghidan, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Tromboliza este metoda terapeutica ce consta in injectarea unei substante trombolitice (denumita si fibrinolitica), adica o substanta capabila sa dizolve un cheag sangvin.

D.V.

One thought on “A căzut din picioare în timp ce era în vizită la Spital! Tromboliză aplicată în premieră, cu succes, la SJU!

  1. Felicitari tuturor celor implicati in diagnosticarea si atitudinea terapeutica!
    Sanatate doamnei care a fost in acel moment in locul potrivit!

Lasă un răspuns