99 de donări de sânge! Nu e polițist ca el în toată România!

Polițistul Dan Vasiliu, de la postul de poliție Secuieni din județul Neamț, a ajuns azi la a 99-a donare de sânge!
Fotografia de mai sus a fost realizată azi, la Centrul de Transfuzii din municipiul Roman iar numărul de 99 de donări este confirmat de Carnetul de donator pe care acesta îl are.
Prima donare de sânge a făcut-o în 2001, pentru un tânăar care suferise arsuri foarte grave. Și apoi a tot donat până a devenit un fel de donator profesionist.
Niciodată nu a leșinat și nu s-a simțit slăbit după ce din vasele lui de sânge lichidul vital s-a scurs spre pungile care urmau să salveze viețile semenilor.

Nu a făcut mare tam-tam vreodată cu această implicare deosebită a sa dar azi a publicat poza cu donarea 99 și cu speranța că, poate, la donarea cu numărul 100, va fi însoțit și de alți amici, internauți etc.

Ținând cont că o donare clasică este de 450 ml, rezultă că, până acum, polițistul donator a oferit 44,55 l din sângele lui.

„Donez pentru că e de folos cuiva.. Deoarece nu mi-a fost rău niciodată am decis să merg în continuare. Obiectivul meu e să donez cât sunt sănătos…”, a declarat acesta pentru Vestea.net. Tehnic vorbind, acesta mai poate dona doar până la 60 de ani, aceasta fiind limita maximă de vârstă permisă de lege.

Vasiliu nu e singurul polițist care donează sânge. Dar, din informațiile noastre, e singurul polițist din România, în activitate, care a ajuns la donarea nr. 99.

Dan Vasiliu este, oricum, un polițist atipic. Deși are 52 de ani, el a intrat în Poliție la vârsta la care alții se pensionează din acest sistem. Adică în urmă cu 5 ani, când a participat la un concurs de angajare din sursă externă.
Anterior lucrase în alte joburi, inclusiv (din 1998) în presa locală din județul Neamț.

Daniel VINCA

One thought on “99 de donări de sânge! Nu e polițist ca el în toată România!

  1. Cu tot respectul pentru donari, dar in munca de politie cum e?
    Ce legatura are profesia cu donarea?
    Rezolva sesizarile spunandu-le reclamantilor ca nu e alt politist ca el in Romania pentru ca doneaza sange?
    Ii puteti face reclama, ca politist, altfel ( daca aveti motive )…

Comments are closed.