97.000 lei, bani publici, daune pentru Alui Gheorghe! Arsene spune că banii nu trebuie recuperați de la consilierii județeni…

97.000 lei, din bugetul CJ pentru Biblioteca Județeană, pentru a plăti daunele materiale lui Adrian Alui Gheorghe, demis nelegal din funcția de director al Bibliotecii – asta au votat consilierii județeni la ședința de alaltăieri la proiectul cu rectificarea bugetară.

Liderul grupului PNL din CJ, Florin Hopșa a întrebat dacă nu există riscul unei „acțiuni în regres” prin care banii să fie recuperați de la cei responsabili cu decizia nelegală. Și alți consilieri au adresat aceeași întrebare, cu referire și la consilierii județeni care au votat la vremea respectivă demiterea lui Alui Gheorghe dar și la membrii comisiei de examinare. Vădit deranjat de întrebare, președintele CJ Ionel Arsene a spus că nu se pune problema recuperării banilor, „noi am votat ce am spus comisia”. Secretarul județului, Bogdan Bosovici a nuanțat spunând că e prematur să se discute de așa ceva până nu apare și motivarea instanței.

Citeste si Arsene, infrângere usturătoare în instanţă

În legea administrației publice locale este un paragraf care face referire la faptul că aleșii județeni pot răspunde material, administrativ sau penal, după caz, pentru votul exprimat. Reamitim că sentința instanței, definitivă și executorie, spune că lui Alui Gheorghe i se vor plăti daune materiale și morale dar și că acesta va fi reintregt pe funcția deținută anterior.

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “97.000 lei, bani publici, daune pentru Alui Gheorghe! Arsene spune că banii nu trebuie recuperați de la consilierii județeni…

  1. Ba bine ca nu, doar tu le-ai facut instructajul ca de obicei si nu numai…

Lasă un răspuns