90 milioane lei! Primăria Piatra-Neamț lansează cea mai mare licitație din istoria postdecembristă!


90 milioane lei – aceasta este suma, un adevărat record istoric, care reprezintă valoarea lucrărilor scoase la licitație de Primăria Piatra Neamț pe proiectele cunoscute drept „mobilitate urbană”.
Documentațiile pentru cele 3 proiecte au fost încărcate pe SEAP și, de acum, urmează înscrierea firmelor doritoare să realizeze aceste lucrări.

„Suntem foarte aproape de începerea lucrărilor din proiectele pentru modernizarea principalelor coridoare de mobilitate din Piatra-Neamț.
Documentația tehnică pentru cele trei proiecte a fost publicată pe SEAP. Ne dorim cât mai mulți ofertanți care să se înscrie și pentru a avea timpul necesar pentru pregătirea ofertelor, licitația va fi deschisă pe platforma de achiziții 45 de zile. Oferta câștigătoare va fi stabilită pe baza a două criterii de evaluare obiective: cea mai bună ofertă financiară și timpul de execuție. Ofertele pentru realizarea proiectelor pot fi depuse până pe 7 februarie 2022”, menționează un comunicat al Primăriei Piatra Neamț.

Cele trei coridoare de mobilitate care vor fi reorganizate și modernizate sunt Bd. 9 Mai – Strada Dimitrie Leonida, Bd. Decebal –  Piața Mihail Kogălniceanu- Bd. Traian și Strada Mihai Viteazu.

Lucrările desfășurate includ și reamenajarea și accesibilizarea trotuarelor, a spațiilor verzi, reorganizarea parcărilor, îngroparea cablurilor și montarea de mobilier urban nou.

„Implementarea proiectelor de mobilitate urbană va însemna modernizarea orașului nostru. Ne dorim prioritizarea transportului în comun și a celui pe bicicletă și transformarea orașului nostru într-unul modern, european, prietenos cu pietonii, redat oamenilor. Lucrările la cele trei proiecte se vor desfășura etapizat, astfel încât să se diminueze disconfortul pentru pietreni și pentru cei care tranzitează orașul” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 90 de milioane lei și reprezintă cea mai mare licitație lansată de Municipiul Piatra-Neamț în ultimii 30 de ani. Mai multe detalii sunt disponibile aici: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100134188 .

Lucrările sunt împărțite pe loturi:

-„Reorganizarea coridorului principal de mobilitate urbană pe axa Est – Vest (b-dul Decebal, Piața Mihail Kogălniceanu și B-dul Traian)” a fost scos la licitație cu valoarea estimată de 34.018.504,86 lei fără T.V.A., iar proiectul prevede modernizarea a 69.195,69 mp suprafață carosabilă; 3.576 m benzi dedicate transportului public în comun; reconfigurarea a 5 sensuri giratorii; construirea și modernizarea a 26.371,22 mp de trotuare; amenajarea a 3.323 ml de piste de biciclete cu sens dublu; se vor moderniza 8.433,88 mp de spațiu verde; un pod nou pe amplasamentul vechiului pod din Piața M. Kogălniceanu; se vor amenaja 48 de locuri de parcare; se vor monta: 23 de bănci noi, 113 rastele individuale pentru biciclete și 60 de coșuri de gunoi; se vor planta 252 de arbori maturi pentru retenția de dioxid de carbon și 28 de arbuști.
Valoarea actualizată, cu T.V.A. pentru această lucrare este de 42.950.323,87 lei.

-„Reorganizare urbană a coridorului secundar de mobilitate pe axa Est – Vest – etapa 1 (B-dul 9 Mai și strada Dimitrie Leonida)” – valoarea reactualizată  este de 16.556.700,44 lei fără T.V.A. și presupune refacerea „Bulevardului 9 Mai – 656,00 m de la intersecția cu Bulevardul Republicii pâna la Pod Cuiejdi și Strada Dimitrie Leonida – 2.243,00 m de la Pod Cuiejdi până la intersecția cu Strada Izvoare;  racordarea cu străzile laterale pe o lungime de aproximativ 25 m; amenajare trotuare; amenajare spații verzi; reorganizare parcari; realizare canal tehnic pentru îngroparea cablurilor; reabilitare si extindere pod existent: Pod Peste râul Cuiejdiu – 28 m, situat între bulevardul 9 Mai și Strada Dimitrie Leonida; lucrări de semnalizare rutiera corespunzătoare stas-urilor în vigoare.
Costurile actualizate pentru respectivul coridor au ajuns la 21.998.536,21 lei, cu T.V.A

-„Modernizare coridor integrat de mobilitate Est – Vest – strada Mihai Viteazu” are o valoare estimată de 19.818.906,21 lei fără T.V.A., bani care vor fi utilizați pentru reabilitarea a „32.324,66 mp suprafata carosabilă; 5.855,89 mp trotuar; 2.516,46 mp totuare nou construite; 2,246 km pistă de biciclete dublă, inclusiv spațiu de siguranta; 0,509 km pistă de biciclete simplă, inclusiv spațiu de siguranță; 1.184,43 mp aliniament de spațiu verde modernizat; 1 pasaj reabilitat; 1 pasarela reabilitată; 1.497,22 mp spații de parcare amenajate, inclusiv alveola dedicată”.
Costuri totale în cuantum de 25.055.825,43 lei.

V.N.

3 thoughts on “90 milioane lei! Primăria Piatra-Neamț lansează cea mai mare licitație din istoria postdecembristă!

 1. Daca este sa vedem ce s-a facut dupa 1 an de zile de mandat a lui Carabelea(a se vedea lucrarile dezastroase cu Moldocor/Publiserv pe Fermelor/Centura) ne dam seama ca acest proiect de o importanta capitala pentru oras este sortit esecului in EXECUTIA lui.
  Daca aceasta licitatie va fi castigata de firmele de 2 bani ale mafiei PDL-ului asa cum se ”preconizeaza” ,executia lui va fi dezastroasa cu consecinte catastrofale pentru viitorul acestui oras
  Daca aceasta lucrare nu se va face de o firma mare si competenta gen.DanlinXXL, toti banii vor fi returnati.

  Este datoria presei in urmatoarea perioada pentru a demasca impostorii din Primarie/CL in frunte cu Carabelea care vor vre sa deturneze acest proiect cu o licitatie trucata catre anumite firme din grupul infractional al fostului PDL care au mai distrus odata acest oras.

  Daca aceasta licitatie va fi trucata,USR trebuie sa trebuie sa inceapa initierea procedurilor de demitere a lui Carabelea.

  De la PSD nu ne mai asteptam la nimic.Alianta hotilor PSD/PNL functioneaza foarte bine.Si-au dat mana pentru a fura acest Judet in voie.

  Apropo PSD,nu vroiati sa-l demiteti pe Carabelea?Acum e bun?Alooo,Arsene,Cuc?Alooo,penibililor?Unde sunteti?

 2. Si Pinalty a facut „investitii:” – si-a asigurat prieteni, rudele si afini (pentru generati),, au ramas usoare urme (ruine) din maga investitii (pavelel le-au spart firmele de ingropat cablurile, si apa serv,, lucrarile „facute” de Moldocor si sponsori a defunctului PDL sau materializat mai mult in panourile informative – rezultatele dezastrtul, Cozla sta marturie,, Telegondola si patia de skii, paguba totala si dezastrul ecologic – pericol de dezastre pentru urbe la inundatii si alunecari de teren, centralele termice de bloc – mega tunuri, de la realizare) pana la lichidare de catre liberarul Chitic, stadionul si echipa de fotbal tocator de bani publici nerecuperati /nerecuperabili din iratiuni de pioni politici tampi si „calici” ….) . Continuatorul „liberal (din echipa tunarului barbugiu) a denarat prin disfiintarea parcului zoo) vrea desfiintare sensurilor giratorii – singurile fluidizatoare reale de trafic, vrea pavele,, banci si cosuri de gunoi …,, rezultatele sunt nu numai previzibile, garantate – cresterea indatorari orasuluji pe seama indecisilor si mintitilor. Stisfactiile de genul ca va lua urma mentorului – prin sistemul juduiciar si privatiuni ar trebui stopate si actionat inainte de producerea de pagube si dezastrele cu care s-a obisnuit deja pietreni, (imposibil ca cei 90 de milioane sa poata fi recuperati de unul ca Carabelea.- cand se va constat teapa trasa.).

 3. Daca proiectele includ si piste de biciclete cu continuitate in tot orasul va fi un mare pas pt creerea unul climat civilizat.

Lasă un răspuns