9 tone de PET-uri strânse în 3 zile la Bicaz


ecologizare-2
Acțiunea de ecologizare desfășurată timp de trei în zona lacului Izvoru Muntelui – Bicaz a adunat peste 550 de voluntari de toate vârstele și a contabilizat 11 tone de deșeuri colectate, informează un comunicat remis de Asociația Sens Civic, unul dintre organizatori.
În urma celor 4600 de ore efective de ecologizare desfășurate în cele trei zile, au fost colectați peste 6500 de saci de deșeuri, totalizând 11 tone de deșeuri, dintre care 9 tone de PET, precizează organizatorii. La acțiune au participat oameni din toate comunele de pe Valea Bicazului, care au dat dovadă de implicare și interes față de mediul înconjurător.
Au fost trei zile grele, pline de provocări, cărora am reușit să le facem față numai datorită mobilizării fabuloase a voluntarilor și partenerilor. Voluntarii au fost cei care au dus greul, s-au luptat cu canicula, cu tonele de gunoaie, cu indolența unor localnici, cu condițiile de dormit la cort și, cu toate acestea, au fost 100 % implicați și au găsit resurse să se adune în jurul focului de tabără, să cânte și să socializeze și să o ia a doua zi dimineață de la capăt” a declarat Anamaria Holotă, coordonator voluntari în cadrul Asociației Sens Civic.
Începând de săptămâna viitoare o serie de consultări cu specialiști în domeniu, care activează în organizații neguvernamentale și instituții de profil, astfel încât să putem pune în aplicare o strategie națională care să vizeze reducerea până la dispariție a deșeurilor din România”, a spus și Andrei Carabelea, președintele Asociației ”Sens Civic”, inițiatoarea acestei acțiuni.
Subprefectul de Neamț a apreciat, la rândul său, că acțiunea în sine a fost un succes, dar că războiul nu este nici pe departe câștigat. „Înainte de toate, este necesar să eliminăm și să prevenim cauza”, a punctat Vlad Ciurea.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

One thought on “9 tone de PET-uri strânse în 3 zile la Bicaz

  1. Felicitari voluntarilor , tot Respectul , insa ….rusine celor care arunca aceste sticle si alte resturi , nu se gandesc la sanatatea copiilor lor , lipsa de educatie , bun simt si a celor 7 ani de acasa si au spus cuvantul , am nadejdea ca aceasta minunata actiune le a fost de fols …needucatilor !!! ,( mii de scuze ptr. limbajul folosit dar m au revoltat aceste specimene care nu se gandesc , nici la viata lor si nici a celorlalti , cu mult respect o fiica a acelor mirifice meleaguri , Doamne ajuta .)!

Lasă un răspuns