8000 de euro strânși de italieni pentru familia nemțeanului zdrobit într-un accident


Ioan Samson, un nemțean în vârstă de 31 de ani și fiul său de numai trei ani au pierit în urmă cu o săptămână într-un cumplit accident în Italia. Potrivit site-ului gazetaromaneasca.com, tragedia a avut loc la Buccino, în provincia Salerno, după ce mașina în care se aflau cei doi s-a ciocnit frontal cu un alt autoturism condus de un cetățean italian.
Ioan Samson locuia în Caggioano de 15 ani și era foarte cunoscut de întreaga comunitate. Cu doar zece zile înainte de tragicul accident, bărbatul devenise tată pentru a doua oară. Familia nemțeanului era extrem de bine integrată în zonă, fratele său Nicolae Samson fiind ales consilier local în Pertosa, regiunea în care locuiește.
Potrivit sursei citate, întreaga populație din Caggiano a fost profund afectată de tragica pierdere a lui Ioan și Ionuț Samson. Câteva mame, prietene și cunoștințe ale familiei lui Ionuț, au decis să organizeze o strângere de fonduri. Numai în prima zi s-au strâns 8115 euro, bani care au ajuns la soția lui Samson.
Intervențiile primarilor din Caggiano și Pertosa, Giovanni Caggiano și Michele Caggiano, care au exprimat în numele comunităților lor apropierea față de rudele lui Ioan și Ionuț pentru durerea care le-a lovit, au fost deosebit de emoționate. Ioan a sosit în Vallo di Diano când avea 19 ani și imediat s-a integrat în comunitatea din Caggiano unde era cunoscut de toți. Lucra la o firmă locală specializată în tâmplărie. În urmă cu 3 ani se născuse micuțul Ionuț și cu două săptămâni înainte de accident soția îl adusese pe lume pe Matteo, al doilea fiu. Chiar și carnavalul din localitate a fost suspendat din cauza doliului.
Tatăl și fiul au fost îngropați în satul natal Râșca, din comuna Drăgănești.

Alex SÎRBU
Sursa foto: gazetaromaneasca.com

 

Lasă un răspuns