8 incendii la sfârşit de sâptămână  

INCENDIU - PITESTI

…locuinţă la Ţibucani

Vineri, 21:11, la ora 15:25, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din localitatea Ţibucani. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, şi doi voluntari ai comunei Ţibucani. Forţele de intervenţie au stins incendiul care se manifesta la nivelul coşului de fum şi grinzilor din apropierea acestuia. În urma evenimentului, au ars funinginea din interiorul coşului de fum şi 2 mp de grindă din lemn. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

…stog de fân

Vineri, 21:11, la ora 17:33, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la un stog de fân dintr-o gospodărie din localitatea Tupilaţi, aflat la trei metri de locuinţă. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, trei voluntari de la comuna Tupilaţi şi trei voluntari de la communa Păstrăveni, cu autospeciala de stins incendii a SVSU Păstrăveni. Forţele de intervenţie au lichidat incendiul, fără ca acesta să se extindă la casă. În urma evenimentului, au ars 3 tone de fân şi o tonă de coceni de porumb. Cauza probabilă a incendiului: jocul unui copil cu focul.

…casă părăsită în Târgu Neamţ

Vineri, 21:11, la ora 19:06, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o casă părăsită din oraşul Târgu Neamţ, str. Ion Creangă. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea militarilor, incendiul cuprindea o parte dintr-un perete exterior din lemn al locuinţei. Militarii au stins incendiul, fără ca acesta să se mai  extindă. În urma evenimentului au ars trei mp de perete din lemn. Cauza probabilă a incendiului: mijloc de încălzire improvizat.

…locuinţă în Dochia

Vineri, 22:51, la ora 22:51, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din localitatea Dochia. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, şi trei voluntari ai comunelor Dochia şi Mărgineni, cu cele două autospeciale de stins incendii. La sosirea militarilor, casa de locuit era cuprinsă de flăcări, iar vântul putea duce la extinderea flăcărilor la casa vecină. Forţele de intervenţie au protejat casa din vecinătate şi au stins incendiul, după acţiuni ce au durat aproape două ore. În urma evenimentului au ars casa de locuit şi bunurile din interior. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.

…centrală dezafectată în Roman

Sâmbătă, 22.11.2014, la ora 09:04, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o centrală termică dezafectată din municipiul Roman, strada Anton Pann. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea militarilor, ardeau deşeuri de carton şi mase plastice. Militarii au stins incendiul în câteva minute. Cauza probabilă a incendiului: acţiunea intenţionată.

…baracă în Icuşeşti

Sâmbătă, 22.11.2014, la ora 17:29, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o baracă din lemn din satul Băluşeşti, comuna Icuşeşti. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, şi trei voluntari ai comunei Icuşeşti. la sosirea militarilor, ardea baraca din lemn şi bunurile din aceasta. Militarii au protejat construcţia din apropiere, au scos butelia din casă şi au stins incendiul după operaţiuni ce au durat aproape o oră. În urma evenimentului au ars baraca din lemn, pe  o suprafaţă de 50 mp, materiale de construcţii, două drujbe, două polizoare, elemente electrocasnice şi hainele aflate în baracă. Cauza probabilă a incendiului: sobă metalică amplasată foarte aproape de peretele din lemn al barăcii.

…gospodărie în Cândeşti

Sâmbătă, 22.11.2014, la ora 23:11, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o gospodărie din localitatea Cândeşti. la locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, şi doi voluntari ai oraşului Roznov cu o autospecială. La sosirea forţelor de intervenţie, ieşea fum din interiorul casei bătrâneşti şi din podul celeilalte case din gospodărie. Pompierii militari şi voluntarii au stins cele două incendii în câteva minute. În urma exevimentului au ars o canapea (din casa bătrânească), un covor, un mp duşumea, o perdea şi un mp de tavan (din cea de-a doua casă). cauza probabilă a incendiului: acţiunea intenţionată.

…stoguri de fân

Sâmbătă, 22.11.2014, la ora 00:29, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat de către un participant la trafic, ce se deplasa pe DJ 156A, că vede flăcări pe un teren din apropierea localităţii Chintinici (spre comuna Tazlău). La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi doi voluntari ai oraşului Roznov cu o autospecială. La faţa locului, militarii au constatat că ardeau cinci stoguri de fân. Forţele de intervenţie au acţionat cinci ore până la lichidarea incendiului, în urma căruia au ars 10 tone de fân. Cauza probabilă a incendiului: acţiunea intenţionată.