7 mașini din 10 controlate de RAR Neamț au probleme


În județul NEAMȚ au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 1.932 de vehicule. Dintre acestea 71,22% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 440 (22,77%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite în 9,73% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 3% aveau probleme legate de identificare și 1,97% aveau ITP fals, expirat sau anulat, anunță un comunicat al Biroului de presă al Registrului Auto Român

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră în acest județ, au fost aplicate 917 de amenzi contravenționale și au fost retrase 687 de certificate de înmatriculare. 

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, la nivel național, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:

 • instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,7%);

 • emisiile poluante (21,1%);

 • punți, jante, anvelope și suspensie (12,9%);

 • parbriz, geamuri laterale, lunetă (11,7%);

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92% dintre vehicule şi în 1,51% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.203 autovehicule. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 3.274 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,5% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2020, au fost aplicate 20.391 de sancțiuni, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 vehicule și 269 ITP-uri au fost anulate.

V.N.

One thought on “7 mașini din 10 controlate de RAR Neamț au probleme

 1. RAR este una din cele mai corupte,incompetente si inutile institutii din aceasta tara dupa IPJ direct responsabila pentru poluarea catastrofala din orase.
  Toate service-urile unde se poate face ITP sunt mijlocul principal de poluare si”promovare”a tuturor harburilor care polueaza acest oras.TOTI trec ITP-ul.
  Activitatea acestei institutii se rezuma la un control de 2 bani odata la 5 ani,altfel in ciuda faptului ca nu-i opreste NIMENI sa faca controale ZILNICE insa NU fac.
  Pentru ca-i doare in cur si nu-i intereseaza.
  Vara nu poti dormi din cauza curselor cu motociclete si masini modificate pe care NIMENI nu poate sa le sanctioneze pentru ca nu sunt nici un fel de controale din partea incompetentilor lenesi si inutili de la IPJ/RAR cu salarii platite absolut DEGEABA.

Lasă un răspuns