69 de miliarde de lei vechi, colac de salvare de la Guvernul Orban pentru Comuna Ceahlău


Privată de mai bine de 10 ani de posibilitatea de a accesa fonduri europene sau de a face alţi paşi spre dezvoltarea comunităţii, administraţia din comuna nemţeană Ceahlău a primit un uriaş ajutor de la Cabinetul Orban care, prin alocarea unei sume 
din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului a rezolvat o problemă istorică şi apăsătoare.

Peste 6,9 milioane de lei (69 de miliarde de lei vechi) primeşte Comuna Ceahlău pentru a putea achita o datorie istorică consfinţită de Justiţie în 2010 pentru că fostul edil a acceptat schimbarea soluţiei tehnice într-un proiect de modernizarea a unui drum cu fonduri Sapard.

Informaţia a fost dezvoltată azi, într-o conferinţă de presă de prefectul de Neamţ, Gheorghe Lazăr care l-a avut alături pe primarul Dumitru Coroamă (PNL).

Prefectul județului, George Lazăr, a dat citire Hotărârii de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020,  pentru comuna Ceahlău – județul Neamț, prin care s-a stabilit alocarea unei sume de 6.946 mii lei pentru achitarea obligației de plată, conform Deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție nr 1.811/2010 și a Titlului executoriu nr.3.261 din 04.03.2015.

“Prin decizia Guvernului României și a Primului-ministru – domnul Ludovic Orban, căruia îi mulțumesc personal, s-a deblocat o situație care trena de aproximativ zece ani, iar primăria comunei Ceahlău poate în prezent să acceseze fonduri europene pentru dezvoltare. Timp de zece ani, chiar dacă, domnul primar al comunei Ceahlău – Dumitru Coroamă a făcut numeroase diligențe către guvernele României, nu a primit sprijin, iar comunitatea din Ceahlău a fost practic condamnată la subdezoltare în tot acest timp. Comuna Ceahlău este un reper turistic pentru județul Neamț, fiind localitatea care atrage cei mai mulți turiști anual. Prin această alocare financiară se rezvolvă o problemă stringentă și se deschide calea spre dezvoltare a comunei Ceahlău și a zonei turistice de munte. Sunt convins că primarul, Dumitru Coroamă va fi extrem de atent cu proiectele sale în viitor și va arăta interes în atragerea de proiecte europene pentru că această comunitate să se dezvolte și să devină un brand turistic”, a precizat prefectul Lazăr.

Vizibil emoţionat, primarul Dumitru Coroamă a mulţumit prefectului Lazăr, premierului Orban şi deputatului Cozmanciuc şi a dat şi el detalii despre „cocoaşa” moştenită de la fostul primar PSD, Costică Şchiopu.

Conferinţa de presă s-a tranformat apoi într-un fel de discuţie liberă în care şi reprezentanţii administraţiei dar şi jurnaliştii şi-au amintit de „minunile” tip Caracal de la Ceahlău, din fosta administraţie Şchiopu, pentru care nu a răspuns nimeni. Evident că la loc de cinste stă şi afacerea „Pădure pierdută pentru poveşti cu gaz metan”, un jaf de proporţii din care comunitatea este evident păgubită dar instituţiile statului nu au pedepsit niciun vinovat.

D.V.

One thought on “69 de miliarde de lei vechi, colac de salvare de la Guvernul Orban pentru Comuna Ceahlău

  1. Vinovatii dezastrului din Comuna Ceahlau se plimba liberi si prosperi , au vile , pensiuni turistice , sociatati comerciale si conturi peste conturi. Nimeni nu a avut nici interesul si nici curajul sa se indrepte impotriva lor findca toate aceste matrapazlacuri la vremea lor au foat girate de mafia din Consiliul Judetean Neamt . Pentru cine nu stie eternul Director General Doru Conachi este cumantul fostului primar Costica Schiopu si macar neofiocal tot a atins o parte din butoanele acestor afeceri oneroase care au jefuit Comuna Ceahlau.
    De la afecerea cu drumul Paraul Mare , Gazul, Padurea de la Rotunda si pana la aductiunea de apa ( alta afacere cu iz penal unde este implicat si eternul constructor al clanului Schiopu, URBANEX) nimic nu s-a facut fara acordul consilierilor locali care au aprobat aceste furaciuni . De ce nu s-a indreptat primaria impotriva lor pentru recuperarea prejudiciului? Daca actualul primar nu are raspunsuri poate ca are Domnul Prefect o initiativa !!!???

Lasă un răspuns