Reparaţii la pârtia de schi de pe Cozla

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic a convocat astăzi o întâlnire de lucru în vederea finalizării pregătirilor pentru deschiderea pârtiei de schi în această iarnă, anunţă un comunicat remis de Primăria Piatra Neamţ. La ședință au participat mai mulţi factori de decizie sau specialişti, printre care viceprimarul Bogdan Gavrilescu, city-managerul Bogdan Pușcașu, Lucian Morozan – administratorul Perla Invest,  alpinistul Ticu Lăcătușu și reprezentanți ai sportului pietrean.

Au fost trecute în revistă lucrările care s-au executat până acum și au fost stabilite ultimele detalii care trebuie puse la punct, respectiv balastarea anumitor zone, repararea gardului de protecție a clădirii telescaunului, verificarea și toaletarea copacilor din imediata vecinătate a pârtiei și a traseului telescaunului. De asemenea,  în perioada imediat următoare se va semna contractul cu Serviciul Salvamont.

Întâlnirea a continuat cu inspectarea pârtiei și a dotărilor acesteia, respectiv punctul de prim ajutor și telescaunul.

”Îmi doresc deschiderea pârtei de schi în aceasta iarnă. Astăzi am avut o nouă întâlnire cu factorii implicați și o deplasare pe pârtie pentru a stabili elementele concrete care mai trebuie rezolvate. Mulțumesc și iubitorilor de schi cu experiență din Piatra-Neamț care ni s-au alăturat acestui demers și pun umărul alături de noi la aceasta acțiune. Sper să ne ajute și vremea să avem zăpadă naturală și temperaturi potrivite pentru a se putea schia în această iarnă la Piatra-Neamț pe pârtia Cozla” a declarat Dragoș Chitic. 

V.N.