640 de lei pe lună, costul pentru fiecare copil din creșele pietrene

Consilierii locali pietreni se întâlnesc astăzi în ședință de lucru, iar unul din proiectele pe care urmează să îl supună aprobării este legat de stabilirea costului lunar de întreținere pentru copiii din creșele municipiului.
Așa cum se arată în respectivul document, necesarul mediu pentru fiecare copil din cele cinci creșe ar urma să fie, pentru anul școlar 2016 – 2017, de 640 de lei lunar – același ca și anul trecut. Acești bani ar urma să acopere cheltuielile de funcționare a fiecărei unități în parte, respectiv costurile de întreținere, hrană, cazarmament și materiale pentru igienă.
Potrivit datelor existente la Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra Neamț, în anul școlar 2015 – 2016 numărul mediu al copiilor care au frecventat creșele din Piatra Neamț a fost de 265. Cei mai mulți micuți – 80 – au fost la creșa din centru, urmată de cea din Mărăței – 63, Precista – 59, Carpați – 32 și Dărmănești, cu 31 de copii. De reținut este faptul că valoarea contribuției lunare pe care trebuie să o suporte familiile ale căror micuți vor fi dați la creșă a fost stabilită la 20 la sută din costul mediu pentru familiile cu un copil și 10 la sută pentru familiile cu doi sau mai mulți copii.
Bineînțeles, cazurile sociale – copiii ai căror părinți sau reprezentanți legali au un venit lunar brut de până la 225 de lei de persoană, precum și copiii expuși riscului de separare de familii – sunt scutite de la plata acestei contribuții, cheltuielile urmând să fie suportate de la bugetul local. De altfel, din cele 320 de locuri disponibile în creșele pietrene, 32 sunt rezervate pentru cazurile sociale.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns