600 de elevi ținuți departe de liceu de bâlbele autorităților locale! Prefectul Lazăr arată cu degetul spre primarul Sălăgean de la Bicaz!

Caz unic în România, elevii unui liceu nu au acces la cursurile clasice nu din cauza Coronavirusului ci din cauza autorităților locale care bolmojesc reabilitarea clădirii. Se întâmplă la Bicaz unde – deși statistica locală a infectării nu obliga la așa ceva – Primăria a anunțat autoritățile județene, cu câteva zile înainte de începerea cursurilor, că Liceul din localitate, la care învață 604 elevi, nu este disponibil pentru că încă mai au loc lucrări, adică… „scenariu roșu” (de Covid dar fără Covid) cu cursuri exclusiv online.
Deși prefectul de Neamț, George Lazăr a cerut înainte de 14 septembrie primarului Nicolae Sălăgean să găsească soluții pentru ca elevii respectivului liceu și cadrele didactice să poată desfășura în condiții rezonabile, situația a rămas… ca-n tren.
Adică liceul este ținut în continare închis, elevii nu au fost relocați în alte spații pentru cursuri ci, chipurile, orele au loc online.
O inspecție realizată la fața locului de prefect și de inspectorul general de la ISJ Neamț, Mihai Obreja s-a lovit de niște imagini absolut halucinante, șantierul de reparații de la interior fiind în plină desfășurare:

La respectivul Liceu au loc niște lucrări de reparații mai ample, în cadrul unui proiect de reabilitare de care constructorul trebuie să se achite în 2 ani (începând din luna mai 2020). Deși logica spune că ar fi trebuit ca lucările de la interior să se fi încadrat în perioada vacanței de vară și că în perioada cursurilor să aibă loc lucrări la exterior, nu se întâmplă așa, explicațiile date de constructor fiind, confor unor surse, legate de faptul că la fața locului au fost găsite vicii ascunse și situații care nu erau prinse în proiect. Dacă e așa, e încă o dovadă că proiectul a fost – cum se întâmplă foarte des – unul făcut pe genunchi, nu unul bazat pe o bună analiză a situației concrete.

Prefectul Lazăr s-a declarat siderat se situația de la Liceul Bicaz unde celor 604 elevi li se refuză dreptul la un învățământ conform: „Este intolerabil. Administrația locală condusă de primarul Nicolae Sălăgean pune elevii și profesorii în acest tablou absolut de coșmar. Este încă o dovadă că acm orașul Bicaz este captiv unei administrații incompetente, unui primar depășit de situație și dezinteresat de educația copiilor din Bicaz”.

V.N.

One thought on “600 de elevi ținuți departe de liceu de bâlbele autorităților locale! Prefectul Lazăr arată cu degetul spre primarul Sălăgean de la Bicaz!

  1. Atat de siderat a fost prefectul incat i-a transmis „sideratia” , sefului de la dsp.😄

Lasă un răspuns