6 pentru Primăria Piatra Neamț! Ei sunt candidații anunțați de partide!

Anunțarea și lansarea oficială a fiecăruia din cei 6 candidați deja cunoscuți creionează deja un sextet care intră în ceea ce am putea numi Marea Finală pentru Piatra Neamț.
Fotografiile de mai sus sunt ele de pe facebook pe care le folosesc chiar ei ca poze de profil (deci cele mai reprezentative în acest moment pentru imaginea de candidat) și sunt puse în ordinea în care au avut loc conferințele de presă în care aceștia au fost anunțați drept candidați. În aceeași ordine și câte o scurtă descriere a fiecăruia:

1.Bogdan Gavrilescu – Un oraș de 10+
Acum 4 ani era un „virgin” în politică. A făcut pasul în politică și în bătălia electorală în 2016 și prima alianță de la CJ (PSD, ALDE, PMP) a ajuns viceprimar. Chiar primar în unele perioade în care, în absența primarului ales, a fost cel împuternicit să-i țină locul.
În scurt timp avea să ajungă și președintele PMP Neamț.

2.Ciprian Enache – Oamenii pe primul loc
La doar 40 de ani, are o experiență politică și administrativă locală deloc de neglijat. A fost șeful TDL Neamț, a fost consilier județean în 2 mandate, director la Direcția de Tineret, consilier la Cabinetul Președintelui CJ Neamț, director la Administrația Parcului Ceahlău. În ultimii 4 ani a fost retras din politică, ocupându-se mai mult de cele 2 afaceri de producție ale familiei (o fabrică de ulei presat natural la rece și o fermă de creșterea bovinelor de carne).

3.Liviu Harbuz – Cu mâinile curate
A obținut medalia de argint la alegerile de acum 4 ani și speră ca în 2020 să o obțină pe cea de aur. Fost deputat, fost secretar de stat dar cunoscut mai ales ca medic veterinar și ca realizator a longevivei emisiuni radio „Prieteni fără cuvinte”. Ultimul proiect media în care s-a implicat este de la un post regional cu „centrala” la Neamț, numele emisiunii – „Cu mâinile curate!” – având șanse să fie și slogan de campanie.

4.Răzvan Cuc – Piatra Neamț, diamant neșlefuit…
…Probabil că dacă nu slogan, afirmația de mai sus (de după numele candidatului PSD) va fi unul din mesajele de campanie. Mutat politic la Piatra Neamț în urmă cu vreun an, când a obținut al doilea mandat de ministru la Transporturi, deputatul Cuc a fost adoptat și el, la propriu, de aceste locuri iar PSD-ul nemțean a recunoscut că nu are un alt candidat mai bine plasat în sondajele interne. Adversarii îl vor taxa pentru adopția recentă, fanii vor aminti de banii alocați pentru drumul Bicaz-Poiana Lagului.

5.Andrei Carabelea – Flacăra Democrației…
Nu, nu e slogan ci un moment pe care il reproșează adversarii actualului candidat PNL. De fapt a fost vorba despre implicarea sa în referendumul pentru demiterea lui Băsesc stârnit atunci de USL, un demers considerat de popor și Justiție ca nelegitim. În rest – nimic nou sub soare – afilierea la PDL (valabilă și în cazul altor candidați) îi este reproșată acum de „eroi” care povestesc ei cum luptau „când și cerul era portocaliu” dar uită să mai spună cum, la rândul lor, se înfruptau din bugete controlate de PDL-iști mult mai mult decât Carabelea sau alții.

6.Marius Irimia – Om cu om, schimbăm Piatra Neamț
E ultimul cu lansarea oficială, moment care a avut loc astăzi. O candidatură trecută prin reale chinuri ale facerii. Anunțat de USR, retras apoi în favoarea cuiva de la Plus, iar anunțat… Este „spartanul” cu care USR vrea să demonstreze că picajul de la europarlamentare spre prezidențiale a fost un accindent și să recucerească electoratul pietrean. Inginer silvic de profesie, pasionat de scormonirea pământului cu detectorul de metale, a scos la suprafață monede și chiar ulcica de denari…

Aceștia sunt, până acum, candidații anunțați la Piatra Neamț. Anunțați oficial, asumați de partide care își au fiecare propriul electorat.
Teoretic, timp, pofte și combinații pentru apariția altora este dar greu de crezut că poate apărea cineva care să obțină voturi mai sus de locul 7. În lipsa unor anunțuri serioase (precum cele referitoare la cei 6 de mai sus), prin târg se mai vorbește/bârfește despre intențiile de auto-reșapare a unor rejectați de unele echipe politice (care s-au prins de câți purici au făcut până acum). Nu e exclusă nici apariția „iepurilor”, stimulați de unele partide pentru a rupe din voturile altora.
Și cum politica înseamnă, în esență, pâine și circ, amatori care să joace roluri de figurație se vor mai găsi mai ales că, astfel, se aleg și cu ceva atenție din partea publicului. Iar cum unii sunt „bolnăviori” după imagine și selfiuri, nu va fi o problemă în a se găsi și astfel de amatori. Partide de buzunar, reactivate la 4 ani de proprietari de ștampile sunt, deci circ să fie…

Vom reveni.

D.V.

 

Comentarii Facebook

One thought on “6 pentru Primăria Piatra Neamț! Ei sunt candidații anunțați de partide!

  1. Parca e blestemat orasul asta sa aiba parte doar de impostori si incompetenti…

Lasă un răspuns