6 milioane de euro, de la Guvern pentru plata arieratelor Primăriei pietrene

simionicaVeste nesperată pentru Piatra Neamţ: aproape 6 milioane de euro din Fondul de Rezervă al Guvernului ajung la Piatra Neamţ, primăria reuşind să evite astfel un blocaj financiar aflat tot mai aproape.
Informaţia conform căreia în şedinţa de Guvern de marţi, Cabinetul Ponta a aprobat 26 de milioane de lei (echivalentul a peste 5,8 milioane de euro) cu destinaţia Piatra Neamţ a fost făcută publică de viceprimarul Aurelia Simionică.

Aceasta a mai precizat că cea mai mare parte a banilor (23 de milioane de lei) vor merge către E-On, la plata arieratelor pe care municipalitate le are de achitat furnizorului de utilităţi (sumă pentru care, în urma unor procese, s-a ajuns chiar la blocarea parţială a conturilor). Diferenţa de 3 milioane de lei va avea aceeaşi destinaţie: tot arierate, tot pentru unii furnizori care, de asemenea, au titluri executorii.

“Este o veste foarte bună. E de apreciat că Guvernul Ponta ne ajută să ieşim din această situaţie care era chiar critică. Pentru aprobarea solicitării noastre am făcut mai multe drumuri la Bucureşti şi, de asemenea, s-a implicat foarte mult, cu demersuri concrete la Ministerul Dezvoltării, domnul deputat Arsene”, a precizat vicele Simionică.

“E încă o dovadă co Guvernul Ponta nu amestecă politica cu administraţia. Aceşti bani vin la o Primărie care nu este condusă de un primar PSD şi asta arată că primează problemele şi găsirea soluţiilor legale pentru comunităţi, nu culoarea politică”, a mai spus viceprimarul.

În şedinţa de Guvern de marţi a fost aprobată, pet total, alocarea sumei de 316,4 milioane de lei către primării din judeţele Giurgiu, Gorj, Teleorman, Neamţ, Hunedoara, Olt, Dâmboviţa, Botoşani şi Bucureşti. Practic, Primăriei pietrene i-au revenit aproape 10 la sută din întreaga sumă aprobată în respectiva şedinţă.

Daniel VINCA

Lasă un răspuns