595 de nemțeni au avut nevoie de SMURD în decembrie


În ultima lună a lui 2016, 595 de nemțeni – 563 de adulți și 32 de copii –  au avut nevoie de intervenția SMURD, anunță un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț. Un calcul matematic simplu arată că media intervențiilor SMURD a fost de aproape 20 zilnic.
În 117 situații a fost vorba despre acordarea asistenţei medicale de urgenţă de către echipajul de terapie intensivă mobilă, pentru intoxicații, afecțiuni cardiace, traumatisme, afecțiuni medicale, neurologice sau psihiatrice. În opt situații, medicii au intervenit pentru salvarea unor persoane aflate în stop cardio-respirator, pentru care, din păcate, nu au mai putut face nimic.
Totodată, 473 de misiuni au vizat acordarea primului ajutor calificat, cele mai multe – 185 – reprezentând intervenții în diverse cazuri de traumatisme. Pe locul al doilea din s-au situat afecțiunile medicale – 162 de intervenții, urmate de intoxicații – 50 de cazuri, afecțiuni neuro-psihiatrice – 39, intervenții de prim ajutor și descarcerare la accidente rutiere – 18 situații și 15 pentru afecțiuni cardiace. De asemenea, în decembrie echipajele SMURD au avut și un caz prim ajutor în cazul unui stop cardio-respirator, soluționat cu succes”, precizează responsabilii ISU Neamț.

 

Alex SÎRBU

 

 

Lasă un răspuns