Poliştii şpăgari – închisoare cu suspendare

zanesti

*Bârdâzău şi Zabulic au primit pentru fapta comisă pe când erau adjuncţii şefului de posta Marcel Ilie 8 luni, respective 6 luni cu suspendare.

Tribunalul Neamţ a pronunţat azi sentinţa în cazul celor doi poliţişti de la Postul de Poliţie Zăneşti prinşi în flagrant în timp ce primeau mita pretinsă unui şofer care făcuse o depăţire neregulemantară. Gavril Bârdâzău a primit 8 luni de închisoare cu suspendare iar Ioan Dragoş Zabulic – 6 luni de închisoare cu suspendare.

Cei doi poliţişti de la Postul de Poliţie Zăneşti (condus şi atunci ca şi acum de şeful de post Marcel Ilie) au fost reţinuţi în decembrie 2013 în timp ce primeau de la un şofer care „păcătuise” cu o depăşire neregulamentară suma de 250 de lei. După cum au relevat probele de la dosar, banii fuseseră pretinşi pentru ca poliţiştii să nu întocmească procesul verbal de contravenţie.

Respectivul conducător auto i-a denunţat însă pe cei doi agenţi şi pe 17 decembrie a fost realizat flagrantul. Între timp agentul Bârdâzâu s-a pensionat iar Zabulic a fost pus la dispoziţia comenzii IPJ şi mutat la Poliţia Roznov.

Fiind vorba de prima instanţă, oricare dintre părţi poate face recurs. Dacă această primă sentinţă va rămâne definitivă şi irevocabilă, conducerea IPJ Neamţ va fi obligată să îl demită din Poliţie pe Zabulic.

Între timp, şeful celor doi şpăgari rămâne în aceeaşi funcţie din care coordona activitatea Postului Zăneşti şi a colegilor prinşi în flagrant. Legendele locului vorbesc despre nenumărate fapte de vitejie ale poliţistului Marcel Ilie dar ţi despre protecţie asigurată pe filiere politice. Probabil că sunt doar răutăţi şi că unii cârcotaşi au prea mult grija unui poliţist supercompetent care va rămâne, totuşi, în istoria locului, cu cartea de vizită „Marcel Ilie, şeful şpăgarilor”. Iar o primă instanţă a şi confirmat, prin sentinţă, şpaga. Şefia e pe siteul official al Ministerului de Interne…

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns