550.000 lei pentru „Târgul de Crăciun la Neamţ”! Proiect HCJ

550.000 lei – aceasta este suma propusă pentru a fi votată de consilierii judeţeni, astăzi, în şedinţa extraordinară, ca alocare pentru Centrul pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare pentru organizarea ediţiei din acest an a „Tîrgului de Crăciun la Neamţ”.

Suma respectivă este prinsă într-un proiect de rectificare bugetară care, de asemenea, mai vizează alocarea de 50.000 lei pentru Spitalul Judeţean şi a altor 1.000.000 lei pentru unele instituţii de cult.

Tot pentru organizarea Tîrgului de Crăciun, pe ordinea de zi mai este un proiect care vizează stabilirea preţurilor căsuţelor care vor fi închiriate.

Banii alocaţi la rectificare plus cei încasaţi din închierea căsuţelor vor fi folosiţi pentru decontarea cheltuielilor generate de activităţile din Târgul de Crăciun, cum ar fi onorarii artişti, servicii de sonorizare-scenă-lumini, promovare-publicitate (un procent infim).

Târgul de Crăciun ar urma să înceapă pe data de 13 decembrie (vezi detalii AICI)

Cei 559.000 care urmează a fi votaţi astăzi s-ar adăuga, ca finanţare de la CJ pentru Carmen Saeculare sumei de 5,571.000 lei deja acordaţi în acest an, rezultând astfel un total de 6.121.000 lei. Cu această sumă, Carmen Saeculare este pe locul 2 în topul finanţării instituţiilor de cultură din subordinea CJ, locul 1 fiind deţinut de Teatrul Tineretului cu 7.685.000 lei.

D.V.
sursa foto imagini pregătiri Târg – Carmen Saeculare

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns