54 metri cubi de lemn confiscat și două autocamioane indisponibilizate!


Doi șoferi care transportau material lemnos au fost opriți pentru control la acest sfârșit de săptămână, informează un comunicat de presă al Poliției Neamț.
Ieri, polițiștii bicăzeni au desfăşurat activităţi specifice pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite la regimul silvic, iar împreună cu inginerii din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Neamţ, au acționat pe drumul forestier Tărcuţa, din localitatea Tarcău.
Echipele de control au depistat pe drumul forestier un ansamblul format dintr-o autoutilitară cu remorcă, condus de către un bărbat de 59 de ani, din Bacău, ce transporta material lemnos. Transportul a fost verificat de către inginerii silvici, constatându-se că materialul lemnos transportat nu corespunde din punct de vedere al volumului, al numărului de piese şi al diametrului acestora cu datele înscrise în avizele de însoţire prezentate. Cantitatea de 50,16 mc lemn rotund molid, în valoare de 14885,55 de lei, și ansamblul de vehicule au fost confiscate și predate în custodia organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Brateş”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. Polițiștii au aplicat sancţiunea contravenţională pentru transportul ilegal de material lemnos, în valoare de 15000 lei, așa cum prevede legislația în vigoare.
Un alt transport ilegal de material lemnos a fost constatat vineri de polițiștii Secției de Poliție Rurală Sagna. Aceștia împreună cu reprezentantul Ocolului Silvic Horia au organizat o acțiune în comuna Gâdinți, pe DN 15D pentru depistarea persoanelor care transporta material lemnos, fără a respecta prevederile legislației silvice în vigoare. Cu această ocazie, în jurul orei 16.45, la ieșirea din localitatea Gâdinți, pe podul peste râul Siret a fost depistat un bărbat de 34 de ani, din Doljești, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 4,25 mc material lemnos din specia fag si paltin, secționat pentru foc. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta a efectuat doua transporturi de material lemnos cu același document de însoțire a mărfii. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amenda în valoare de 5.000 lei și a fost confiscată cantitate de 4,25 mc material lemnos, de circa 1000 lei, fiind dată în custodia Cantonului Silvic Sagna, din cadrul Ocolului Silvic Horia. Totodată, polițiștii au luat și măsura indisponibilizării autoutilitarei folosită la transportul ilegal de material lemnos.
Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns