500 lei, prețul vaccinării fake la Neamț!


Între 100 și 500 lei, atât ar costa la Neamț o falsă vaccinare care să asigure beneficiarilor multdoritul Certificat verde, anunță TVM Neamț în articolul „VACCINARE LA CHIUVETĂ” ȘI ÎN NEAMȚ. SUSPICIUNI DE FALSE IMUNIZĂRI LA MAI MULTE CENTRE DE VACCINARE DIN JUDEȚ„.

„In ultimul timp, la nivel national au iesit la iveala tot mai multe cazuri de imunizari false (asa-numitele vaccinari la chiuveta), in mai multe locuri din tara.
Conform surselor tvmneamt.ro, si in judetul Neamt se petrec astfel de lucruri, existand suspiciuni de false imunizari in mai multe centre din judet. Saptamana trecuta, de la un centru de vaccinare din Piatra Neamt, ar fi fost ridicate documente privind presupuse infractiuni de emitere ilegala de adeverinte de vaccinare prin metoda ”vaccinare la chiuveta”, insa informatia nu a putut fi confirmata oficial. La centrul respectiv (in lipsa unei confirmari oficiale, nu putem face public locul), cei care voiau sa obtina certificatul verde cu o vaccinare simulata o puteau face contra unor sume cuprinse intre 100 si 500 de lei. Despre ”vaccinarile la chiuveta” din acest centru, se vorbeste printre pietreni de peste o luna de zile”, spun cei de la tvmneamt.ro.

Desi pana astazi nicio institutie de ancheta nu a comunicat nimic in acest sens, informatiile noastre arata ca se fac inca verificari si in scurt timp, subiectul va exploda, la acest moment, fiind verificate mai multe centre de vaccinare unde se presupune ca se emit adeverinte de vaccinare fara ca titularii lor sa fi primit vaccinul, menționează aceeași sursă.
La nivel national sunt in lucru peste 300 de dosare penale pentru emitere de certificate de vaccinare in mod ilegal, sute de persoane fiind cercetate penal.

V.N.

 

Lasă un răspuns