500 de copii din Stănița și Văleni, în proiectul ȘTEFAN. Anti-abandon școlar!

Peste 500 de elevi din Stănița și Văleni sunt beneficiarii direcți ai unui proiect de tipul ȘTEFAN, aplicat de casa Corpului Didactic Neamț, scopul programului fiind prevenirea abandonului școlar. În cadrul proiectului care îi vizează atât pe elevi dar și pe părinții acestora, copiii primesc bunurile necesare, inclusiv rechizite școlare atât pentru activitățile extraxuriculare cât și pentru cele de tip after school.

Ieri, și la Văleni și la Stănița, au fost într-o vizită în teren Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț și Florentina Moise, director CCD pentru a vedea la fața locului felul în care se derulează concret acțiunile din proiect.

„Am efectuat o vizită în unități de învățământ din comunele Stănița și Văleni, cuprinse în proiectul STEFAN, prin care se urmărește ameliorarea riscului de părăsire timpurie a școlii.
Împreună cu Florentina Moise, directorul Casei Corpului Didactic Neamț, instituție beneficiară a proiectului, am distribuit pachete de rechizite pentru activitățile extracurriculare și pentru cele de tip Școală după școală, unui număr de 110 preșcolari și 395 de școlari, beneficiari ai facilităților oferite în cadrul proiectului.
Sunt convins că aceste materiale vor reprezenta un real sprijin și vor stimula participarea elevilor la cursurile școlare.
Prin beneficiile acordate în cadrul acestui proiect, oportunitățile a sute de copii din cele două comune vor crește substanțial, căci li se oferă o șansă spre studiu și, ulterior, la o viață mai bună.
În același sens, se vor amenaja săli cu specific dedicat creșterii atractivității sistemului de învățământ, respectiv o sală pentru activități de tip Școală după școală la Stănița și una pentru activități extracurriculare la Văleni”, a precizat Ionel Arsene.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns