+ 500.000 lei pentru camarila Urban! Pentru scos cioate, plantat castani, cosit, alți copaci, toaletare…

Cel mai important punct de pe ordinea de zi a ședinței de azi a CL Piatra Neamț a fost cel cu numărul 2, rectificarea bugetară cu subpunctul prin care camarila politică de la Compania Urban primește o frumoasă și interesantă suplimentare a bugetului pentru servicii prestate în domeniul spațiilor verzi: + 500.000 lei.

Cei 12 consilieri locali prezenți la ședință (PNL, USR, Pro România) , din totalul de 23, au votat în unanimitate rectificarea bugetară a vărei beneficiar este firma Urban, care o are ca manager pe Ruxandra Bosovici, cea care în ultimii ani apare în sute de poze de campanie PNL.

Din referatul de aprobare semnat și asumat de primarul Andrei Carabelea rezultă că banii respectivi (jumătate de milion de lei) sunt pe două componente majore:
-200.000 lei pentru scos cioatele castanilor tăiați și realizarea (plantarea?) unui nou aliniament de castani
– restul, adică 300.000 lei, pentru „plantare arbori (alții?), finalizare cosit (în octombrie?) și lucrări igienizare arbori”.

Dacă primarul nu spune exact la cine ajung acești bani, lămurirea este făcută într-o notă internă absolut interesantă:

Din documentul excepțional de mai sus aflăm nu doar că e vorba de compania condusă de sinecurista Ruxandra Bosovici ci că această firmă a avut deja, până acum, alocați pentru acest an, peste 2.800.000 lei (din care a cheltuit deja 85%). Și acum, prin proiectul votat azi de alianța de guvernare locală, i se mai alocă încă echivalentul a 100.000 euro.

Și dacă tot este menționată în documentul parafat de Primar sintagma „finalizare cosit” (pe bune?, la mijlocul lui octombrie?), credem că pietrenii își amintesc cum cositul din această vară a spațiilor verzi din oraș a fost realizat în cea mai cruntă bătaie de joc din istoria postdecembristă a capitalei de județ.

Culmea votului de azi este dată și de ipocrizia aleșilor care au votat acest „bonus” pentru propagandista Bosovici: în discuțiile private, mulți dintre ei se declară extrem de nemulțumiți de activitatea Urban și că firma este un aspirator de bani publici nemeritați dar în deciziile și voturile publice iau poziție de drepți și votează fără să mai comenteze nimic.
În fața acestei situații absolut ciudate, nu poți să nu te întrebi ce protector super-puternic îi asigură, cum se spune, spatele politic al Roxanei Bosovici. O fi vorba doar de partid? O fi vorba de interese politico-economice și de băieți super-influenți? Or fi foarte mulțumiți de managementul de la Urban cetățenii orașului sau partenerii firmei, inclusiv furnizori cu „ștaif” în ce privește panseluțele sau alte bunuri și servicii cumpărate de manager?

Foarte interesant este că de Urban par să nu se atingă nu doar reprezentanții Puterii de la Piatra Neamț ci extrem de timizi sunt și cei de la Opoziție. Cu excepția unor declarații anti-managementul Urban smulse în cadrul emisiunilor Vestea Tic-Tac unor consilieri (Bogdan Gavrilescu – PMP, Ciprian Enche – ALDE), restul opozanților din CL tac mâlc când vine vorba de a spune „Urban” sau „Bosovici”. Nici măcar PSD (partidul cu cei mai mulți membri în Opoziție) nu îndrăznește că critice, nominal, Urban și pe Bosovici. Nici măcar în conferințele de presă în care invită doar jurnaliști agreați, care nu prea deranjează cu întrebări incomode și scriu, coștiincios, tot ce li se spune…

I-o fi având la mână, și pe cei de la Putere și pe cei din Opoziția de la Piatra Neamț cineva care are grijă ca răsăritul de soare să fie mereu „frumi” pentru directoarea Bosovici?

Iar pentru cei care nu știu cum sunt real cheltuiți banii primiți de Urban de la Primărie, recomandăm o simplă privire în organigrama firmei… Trai, nineacă!

Daniel VINCA

One thought on “+ 500.000 lei pentru camarila Urban! Pentru scos cioate, plantat castani, cosit, alți copaci, toaletare…

 1. Numai vesti bune privind cheltuirea/sifonarea iresponsabila a banilor publici:

  Bravo Carabelea!

  Ai reusit intr-un an de mandat sa cheltui 1.630.000 euro fara sa se vada NIMIC in oras.

  Asta DA performanta.Este ce asteptam de la”echipa castigatoare”PNL.

  (asfaltari la Valeni de 1 milion euro,limuzine de lux-30.000 mii euro,scranciobe de 100.000 euro,taiat iarba de 500.000 de euro)+licitatii trucate iluminat public si centura la preturi de 3-5 ori mai mari.

  ZERO reforma in administratia orasului unde podurile se prabusesc,sinecurile si lipitorii de afise sunt bine merci pe salarii colosale si ne ranjesc pe Facebook.La nivel de tara situatie este identica deci Carabelea nu putea iesi din peisaj.

  Asteptam resemnati FALIMENTUL orasului si al tarii cu” Echipa castigatoare PNL” care ne conducé pe noi culmi ale sinecurismului si incompetentei cosmice.

  AMIN

Lasă un răspuns