5 ierarhi la Proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul

Protopopiatul Piatra Neamţ în colaborare cu Parohia „Sf. Ioan Domnesc” – Catedrală și în parteneriat cu Consiliul Județean Neamț prin Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamț – organizează în ziua de sâmbătă, 23.06.2018, evenimentul:

Proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul și Procesiunea cu Sfintele Moaşte cu ocazia sărbătoririi Sfântului Ioan Botezătorul, ocrotitorul oraşului nostru.

Evenimentul, la care vor participa cinci ierarhi: IPS Părinte Mitropolit Teofan, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, PS Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor și IPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Albei – Iulia împreună cu preoții și credincioșii din tot județul, se va desfășura începând cu ora 18,15 pe platoul Curții Domnești din Piatra Neamț cu slujba Vecerniei unită cu Litia, urmată de  Proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul.

Procesiunea cu sfintele moaște, la care vor participa ierarhii, preoții și credincioșii, se va desfăşura începând cu ora 20,15, pe următorul traseu: Biserica „Sfântul Ioan Domnesc” – Teatrul Tineretului – Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotel Ceahlău – Consiliul Județean Neamț – Biserica „Sfântul Ioan Domnesc”. Revenirea pe platou va fi la ora 21,00.

De asemenea, duminică – 24.06.2018, între orele 9,00-13,00, va avea loc Sfânta Liturghie la care participă un delegat al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pe platoul de la Biserica „Sf. Ioan Domnesc”.

În Sfântul Gheorghe Pelerinul „oamenii au recunoscut o culme a evlaviei creștine, un sfânt, un cuvios prin care lucrează și vorbește Însuși Dumnezeu, de aceea mulți s-au apropiat de el ca de un părinte care înțelege durerile altora și le poate mângâia; s-au apropiat de el ca de un mare rugător ce duce prin rugăciune stăruitoare suferințele și strâmtorările lumii la tronul milostivirii divine, de unde se revarsă apoi milă și îndurare (Ierom. Vasile Nica).

Protopopiatul Piatra Neamț
Comentarii Facebook

Lasă un răspuns