47% din cadrele didactice din Neamț, VACCINATE


Peste 47 la sută din cadrele didactice din învățământul preuniversitar din județul Neamț sunt vaccinate, conform datelor prezentate azi de Mihai Obreja (inspector general ISJ Neamț) într-o conferință de presă de la sediul instituției.

„Din totalul de 4647 de cadre didactice sunt vaccinate doar cu prima doză 45 și au schema completă de vaccinare un număr de 2150”, a declarat Mihai Obreja.

Scorul este mai mic cu 10 puncte procentuale la personalul didactic auxiliar sau nedidactic, adică de doar 37,30%. Din 2190 de angajați s-au vaccinat cu schema completă 794 și alți 23 s-au vaccinat doar cu prima doză.

Cât privește începerea noului an școlar, Obreja a mai punctat că „Toate școlile sunt pregătite pentru începerea cursurilor, conform ordinului comun, adică s-au stabilit circuitele funcționale, există dezinfectanți la intrare, pe coridoare, la toalete și în sălile de curs”.

Prefectul George Lazăr a precizat în cadrul aceleeași conferințe că, în prima săptămână, toate școlile din județ încep cursurile în scenariul verde, adică cu prezență fizică la clase.

V.N.

Lasă un răspuns