410 amenzi și 37 de permise reținute în 8 ore

37 de șoferi au rămas vineri fără permise de conducere, informează biroul de presă al IPJ Neamț
În intervalul orar 10.00-18.00, a avut loc o acțiune în sistem integrat pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere, coordonată de IGPR-Direcția Rutieră. Au fost angrenate inclusiv efective de poliție rutieră ale județelor învecinate, respectiv Bacău, Suceava, Iași și Harghita. Astfel, pe sectoarele de drum DN 2( E85 ), DN 15, DN 15B, DN 15C și DN 12C s-a acționat cu aparatura radar de pe 16 autospeciale de poliție, ce au fost poziționate în sistem cascadă. Totodată pentru înregistrarea abaterilor privind regimul legal de viteză au fost folosite și două aparate tip True Cam. Au fost aplicate 410 sancțiuni contravenționale, în urma abaterilor constatate, 320 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză”, precizează inspector Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.
Tot în cadrul acțiunii au fost sancționați 5 participanți la trafic, în calitate de pietoni și bicicliști, pentru încălcarea normelor rutiere referitoare la aceștia. 32 din cele 37 de permise reținute de polițiști au fost ca urmare a  vitezei excesive și 5 pentru depășiri neregulamentare. Totodată au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Alex SÎRBU

One thought on “410 amenzi și 37 de permise reținute în 8 ore

  1. Este un abuz al Politiei ca operatorul radar sa merga cu masina si sa transmita altui politist prin statie viteza cu care a fost inregistrat conducatorul auto , si procesul verbal sa fie facut de catre alt politist.
    Legal este ca operatorul radar sa intocmeasca procesul verbal.
    Alta ilegalitate mai este si blocarea pe ecranul radar a vitezei masinii anterioare care a fost inregistrata cu viteza iar dupa aceea suprapunerea pe imaginea altui autoturism care circula regulamentar. Asta este valabil pentru politistii care vor sa-si faca planul. Nui asa domnule Aget Babata Vasile ca mai faceti lucruri din astea. Mai este si suflatul in etilotest fara sa fie sterilizate suflatorile pe care le scoateti foarte politicos din punga si dupa aia le bagati in punga din nou sa le dati la urmatorul conducator auto. Sau le spalati la incheierea programului la chiuveta. Astea sunt abuzuri care se petrec de ani buni la Politia din Judetul Neamt.

Lasă un răspuns