400 de nemțeni, încă izolați din cauza vremii!


Patru din cele cinci sate din Neamț rămase izolate din cauza condițiilor meteo au fost deblocate, informează un comunicat de presă al Prefecturii Neamț.
Conform informatiilor transmise de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență la ora 5,00, efectele produse de fenomenele meteorologice periculoase au fost, în cea mai mare parte, remediate. Astfel, din cele 4 comune cu 5 localități aparținătoare care au fost izolate in cursul zilei de ieri, 9 ianuarie, astazi doar  400 de persoane din localitatea Mesteacăn din comuna Icuşeşti mai sunt izolate, din cauza blocării DC 83 pe o distanţă de aproximativ 2 kilometri.
Avertizarea meteorologică de tip cod portocaliu rămâne în vigoare și astăzi pentru județul Neamț, fiind prognozate temperaturi cuprinse în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 si -10 grade
Comitetul Local pentru Situații de Urgență va primi în cursul acestei dimineţi un utilaj greu, contractat pentru deszăpezire, astfel încât până la orele 12.00 localitatea Mesteacan sa fie deblocată din punct de vedere al accesului auto. În ceea ce privește drumurile naționale și județene, în acest moment nu sunt porţiuni blocate sau închise” a declarat prefectul Niculina Dobrila..
Pe drumurile naţionale se acționează  cu 15 utilaje pe 14 sectoare de drum pentru menţinerea viabilităţii, existând stocuri de sare de 1586 tone, nisip 2063 tone și clorură de calciu 50 tone. Pe drumurile judeţene se acționează cu 13 utilaje şi 50 persoane pe 14 sectoare de drum pentru lărgirea căii de acces şi menţinerea viabilităţii.

Alex SÎRBU

 

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns