40 la sută, vaccinare în rândul profesorilor din Neamț! ISJ nu ascunde cifrele ca alte instituții

38,39 la sută era procentul cadrelor didactice din învățământul preuniversitar din Neamț care se vaccinaseră până alaltăieri, conform cifrelor furnizate ieri de către Mihai Obreja, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Neamț. Cu siguranță, că de la acel moment al raportării până acum, procentul a trecut de 40 la sută.

ISJ este astfel singura instituție bugetară mare din județul Neamț care comunică transparent despre vaccinarea propriilor angajați, nu cum fac alte instituții (de exemplu, Poliția și Jandarmii). Iar pentru ISJ e un pic mai complicat decât pentru alții să centralizeze aceste date, deoarece e vorba de angajați a zeci de angajatori cu personalitate juridică.

La momentul de referință (alaltăieri, ora 16.00), se vaccinaseră 1784 profesori din totalul de 4636 (38,39 %). Un procent mai mic (33%) se înregistrează la angajații din categoria didactic auxiliar și nedidactic (718 din 2172).

În județul Neamț funcționează circa 135 de școli și licee autorizate (cu personalitate juridică) și, pentru a oferi astfel de cifre, zilnic ISJ Neamț adună datele de la toate acestea.

D.V.

Lasă un răspuns