Aoleu, eşti MAHMUR! 4 trucuri de succes…

 

Dupa zile de sarbatoare si de petrecut in familie sau cu prietenii, cateva retete anti mahmureala sunt binevenite. Iata 4 trucuri cu ajutorul carora puteti scapa de senzatia de rau dupa betie.

Zeama de castraveti murati

Aceasta  „reteta” antimahmureala functioneaza pentru ca procesul fermentatiei produce bacterii care alina suferintele stomacului, dupa excesul de alcool.

Ciorba de burta

Tipica pentru zona balcanica, populara in Romania, ciorba de burta este „o sursa ieftina de proteine, saraca in grasimi, care abunda in saruri si fluide in concentratie perfecta, grabind procesul de rehidratare dupa o noapte de petrecere”, spun reporterii The Sun. Tot ei mai spun ca „acelasi efect poate fi obtinut cu o supa de pui, cu un continut nutritional similar”.

Zeama de varza

Buna si pentru ulcer, dupa cum au demonstrat cercetatorii de la Universitatea Stanford, acest leac era folosit chiar si de Arhimede pentru a-si calma migrenele dupa ce se delecta cu vinurile grecesti cu aroma de rasinoase. Potrivit lui Andrew Irvine, autor al cartii „Cum sa te vindeci de mahmureala”, zeama de varza este bogata in fibre solubile, care anihileaza efectele nocive ale acetaldehidelor alcoolului. In plus, vine si cu un bagaj de Vitamina C si E, de care organismul duce lipsa dupa o noapte inecata in alcool.

Zeama de varza se obtine dupa fierberea legumei. Se pune la frigider si se pastreaza ca ingredient principal in trusa de prim ajutor. Toate vitaminele continute de varza sunt solubile, asa ca a consuma lichidul iti ofera aceleasi beneficii cu a manca leguma.

Iaurt cu usturoi

Popular in Turcia, aceast leac pentru mahmureala este folosit inca din secolul IX la Constantinopol, unde orgiile de genul celor desfasurate in Roma antica erau frecvente. Functioneaza pentru ca iaurtul este o sursa esentiala de calciu si proteina, care calmeaza organismul. Cat despre usturoi, care trebuie sa fie pisat, acesta imbunatateste circulatia si ajuta organismul sa se refaca mai repede, dupa cum explica acelasi Andrew Irvine.

Pentru acest meniu de recuperare sunt necesari 200 de ml de iaurt fara arome si doi catei de usturoi pisati.

D.M.

Lasă un răspuns