4 luni de la Incendiul Criminal de la Spitalul Neamț! Încă niciun vinovat, niciun arestat, nicio cauză, niciun raport oficial…

În această seară, al ora 18.30, se împlinesc fix 4 luni de la incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean Neamț.

10 oameni au murit atunci pe loc, pacienți care se aflau în secția ATI, unii aflați în cruntă bătălie cu COVID alții, după cum spun rudele, depășiseră stadiul critic și urmau să fie trimiși pe saloanele non-ATI. Toți 10 (din totalul de 16 aflați atunci pe ATI) au murit pe loc, în acea seară.

Alții au fost transferați și din cei 6 trimiși la „Modularul” de la Lețcani au murit 5, fiind greu de crezut cu transportul acestora dar mai ales decuplarea de la aparate nu le-a influențat negativ starea de sănătate.

4 luni! 120 de zile! Și opinia publică nu a mai aflat nimic clar despre cauze și vinovați. Dosarul de anchetă penală (pentru OMOR din culpă) a fost preluat de Parchetul General de unde nu transpiră nimic oficial sau neoficial pentru că… secretul anchetei. Și nici din verificările administrative nu se află mai nimic.

Este ciudat, foarte ciudat, pentru că în cazuri similare, altfel au stat lucrurile.

La alt incendiu criminal, cel de la Maternitatea Giulești, după câteva zile fuseseră deja operate arestări preventive.
La incendiul de la Colectiv, la fel, după câteva zile erau deja arestați preventiv și resonsabilii clubului (patronii) și unii de la firma cu artificii dar și responsabili ai statului sau din administrație considerați vinovați pentru funcționarea în afara legilor (inclusiv primarul Piedone).

La alt incendiu foarte asemănător cu cel de la Neamț, ne referim la Incendiul de la Institutul Matei Balș (care a avut loc la mai bine de 2 luni DUPĂ cel de la Neamț), nu a aflat opinia publică date din ancheta penală dar a primit informații dintr-un Raport al Corpului de Control al Primului Ministru.

De la nenorocirea de la Neamț, nicio informație oficială, totul e OMERTA, situație care nu poate să nu alimenteze și ipoteze legate de o muldorită MUȘAMALIZARE care să ajute somnul de frumusețe al celor responsabili de sacii negri, cu cadavre, care erau duși în noaptea de 14 noiembrie spre morga.

Cei morți cu zile în incendiul de la Neamț sau după aceea, din cauza incendiului, au dreptul, fie și post-mortem, la Justiție.
Rudele celor decedați au dreptul la explicații.
Cât trebuie să mai aștepte?

Daniel VINCA

 

One thought on “4 luni de la Incendiul Criminal de la Spitalul Neamț! Încă niciun vinovat, niciun arestat, nicio cauză, niciun raport oficial…

  1. Voi glumiti cu cele 4 luni scurse de la incendiu. Au trecut 30 de ani de la revolutie si nu stim nimic. Apoi mineriadele, 13 iunie, 10 august, Colectiv. Si in 30 de ani zeci de procurori au cercetat , au dat NUP , iar au cecetat , iar s-au scarpinat si nu au facut nimic. Dar au primit salarii uriase, pensii speciale si iaca asa sistemul incompetent este perpetuu si noi …. tot prosti am ramas.

Lasă un răspuns