385.000 lei, (ne)cositul ierbii la Piatra Neamț, pe două luni!

325.000 lei fără TVA, adică 385.000 lei cu tot cu TVA – acesta este prețul plătit de contribuabilii din Piatra Neamț pentru serviciile de cosire (plus degajare și transport resturi vegetale), pentru lunile mai și iunie. Dezvăluirea a fost făcută de consilierul local Ciprian Enache în cadrul Emisiunii Vestea Tic-Tac, la care a participat acum câteva zile (vezi AICI).
De fapt, după cum reclamă pietrenii, ar fi vorba mai mult de o plată pentru ne-cosire, mai corect, pentru niște servicii executate execrabil.
Prin luna mai, când orașul era năpădit de buruieni, în loc să facă ceea ce trebuie să facă un primar (să ia atitudine împotriva unui furnizor de servicii care nu-și face treaba), primarul Andrei Carabelea plângea pe net de mila directoarei sinecuriste (PNL) Ruxandra Bosovici (de la Urban), spunând că nu sunt destui cosași (vezi AICI –Primarul Carabelea, agent recrutare cosași! Pentru o firmă cu director care e membru și în alte două CA-uri…). De parcă nu era treaba directoarei plătite cu 2000 euro pe lună ca, din timp, să ăși asigure resursa umană necesară.

Mai interesant este că o mare parte din cei 385.000 lei (aproximativ 80.000 euro) nu ajung, de fapt, la cosașii respectivi. O simplă privire aruncată pe organigrama Urban (firmă aflată în reorganizare judiciară) arată că mai bine de o treime din schema de angajați de la compania care administrează piețe și spații verzi este formată din șefi, șefuți, șefuleți și TESA. Mai pe românește, salariile celor din birouri (1/3) sunt mai mari decât salariile celor care muncesc în teren (2/3).

Astfel, din banii dați de Primărie pentru cosit (?) directoarei Bosovici, probabil că jumătate ajung la cosași (salarii, coase, consumabile, salopete, motorină) iar restul ajung în salariile mult mai mari a armatei stufoase de șefi și TESA din birourile aflate în aceeași curte cu Primăria Piatra Neamț.

Și pentru că tot invocă mulți din partidele care dau actuala majoritate de la CL Piatra Neamț (PNL, USR, Pro România) experiența în mediul privat, ar putea să se întrebe toți aceștia care o proteajează acum pe directoarea Bosovici la câte firme private au văcut ei că mai mult de o treime este formată din șefi și TESA?

D.V.

2 thoughts on “385.000 lei, (ne)cositul ierbii la Piatra Neamț, pe două luni!

  1. Toate panaramele penale sunt în Primarie și firmele subordonate, locul lor e pe centura/în boscheții necositi…

  2. Poate se sesizeaza cineva si in cazul asociatiilor de locatari care, pe banii locatarilor, tund iarba de pe domeniul public, unde primaria ar trebui sa tunda iarba. Cum este posibil sa platim de doua ori aceleasi servicii??? Ale cui sunt firmele care presteaza aceste servicii si de unde atata interes ca iarba sa fie taiata din banii asociatiilor de locatari???

Lasă un răspuns