36 de permise suspendate și amenzi de miliarde, în cinci zile!

politie rutiera
36 de șoferi au rămas pietoni în minivacanța de 1 decembrie, informează un comunicat de presă al IPJ Neamț. În doar cinci zile, polițiștii nemțeni au aplicat 900 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 280 mii lei, pentru neregulile constatate.
„Pentru siguranţa cetăţenilor, în minivacanța de 1 decembrie, peste 500 de poliţişti nemțeni au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, pentru prevenirea evenimentelor nedorite, fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier. În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, poliţiştii au depistat 18 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, dintre acestea 9 persoane au fiind prinse în flagrant delict. Ca urmare a probării activității infracționale față de 2 persoane au fost luate măsuri preventive. Polițiștii au intervenit, în această perioadă, la 236 de evenimente sesizate prin sistemul unic de urgență 112. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat peste 900 de sancţiuni, în valoare de aproximativ 280000 lei şi au confiscat bunuri în valoare de peste 300 lei”, precizează inspector Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.
Astfel, oamenii legii au aplicat 117 sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea public, 8 sancţiuni prevăzute de legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, și trei privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Alte două sancțiuni au fost aplicate ca urmare a neregulilor privind regimul de vânătoare.
Pentru abaterile din trafic, poliţiştii au aplicat 764 de sancţiuni contravenţionale, 240 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, iar 13 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune. Totodată, poliţiştii au retras 15 certificate de înmatriculare.

Alex SÎRBU

2 thoughts on “36 de permise suspendate și amenzi de miliarde, în cinci zile!

  1. S.au cumintit hotii,nu mai iau mita….Bravo asa Militie….!!!

Lasă un răspuns