35 de milioane de lei pentru drumurile şi alte investiţii din Tîrgu Neamţ! Pe OG 28!

harpa danielAsfalt turnat acolo unde, până acum, era colb sau când ploua oamenii erau nevoiţi să se încalţe în ciubote de cauciuc; strazi cu cratere readuse la standardul de piste de concurs auto; extinderi reţele de apă şi canalizare, reabilitarea reţelelor vechi; reabilitarea şcolilor; modernizarea unor unităţi şcolare prin construirea de noi corpuri de clădiri; modernizarea infrastructurii de colectare a gunoiului – acestea sunt câteva din direcţiile în care, în ultimii ani, la Tîrgu Neamţ s-au derulat (sau încă se realizează) diverse investiţii.

Aceste investiţii au fost prezentate de primarul Daniel Harpa într-o conferinţă de presă de la sediul Primăriei Tîrgu Neamţ şi, sintetic, sunt cele din tabelul de mai jos:

2_Page_1 2_Page_2

„Bineînţeles, acestă prezentare nu e doar pe 2015, pentru că avem foarte multe proiecte începute în anul 2013, dar şi mai apoi, investiţii care au fost realizate în diverse etape, unele dunt în derulare şi acum. Am obţinut, în această perioadă, finanţarea unui număr de 15 proiecte, de apă-canal, reabilitare drumuri sau investiţii la şcoli dar şi altele”, a precizat primarul Daniel Harpa.

„Dacă e să vorbim numai de reabilitare drumuri, în perioada 2013-2015 am avut în lucru un număr de 31 de străzi, parte din ele sunt terminate, la o parte lucrările continuă. În oraşul Tîrgu Neamţ avem acum, în lucru, un număr de 22 de străzi. Ţin să precizeze că atunci când am întocmit proiectul am avut în vedere ca pe aceste străzi să avem deja apă, canalizare şi gaz, pentru a nu interveni ulterior pe aceste utilităţi şi să stricăm şi iar să reparăm drumurile. Am ţinut cont de tot ce înseamnă străzi, începând cu zona Humuleşti, Blebea, alte cartiere periferice până în zona centrală a oraşului”, a punctat primarul Harpa.

Referindu-se la totalul investiţiilor derulate cu fonduri de pe OG 28, Harpa a mai precizat că „Valoarea totală a 35.031.781 de lei. Încă o dată, repet, este vorba de fonduri pe Ordonanţa 28, deci e vorba de finanţare de la Guvernul României şi ţin pe această cale să mulţumesc Guvernului şi reprezentanţilor Guvernului care au înţeles că în Tîrgu Neamţ este nevoie de rezolvarea acestor probleme şi, bineînţeles, celor care s-au implicat în întocmirea proiectelor”.

Administraţia din Tîrgu Neamţ nu s-a mulţumit doar cu un bilanţ a acestor investiţii de până acum ci a pornit hotărâtă la drum şi în 2016. Din cele prezentate de edilul Harpa, au fost deja depuse 4 proiecte la Ministerul dezvoltării şi, în urmă cu câteva zile a venit deja vestea bună a aprobării a 3 dintre ele. Iar despre importanţa acestor proiecte vorbeşte de la sine simpla lor enumerare:

3

D.VINCA

cop tg neamt

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns