30 de zile nu mai cumpăr de la Kaufland! Le ajunge pentru un curs intensiv de Limba Română?

Coperta de mai sus reprezintă modul personal în care semnatarul acestor rânduri reacţionează la subiectul legat de necunoaşterea Limbii Române a unor angajaţi Kaufland din aşa-zisul Ţinut Secuiesc, fapt care-i obligă pe românii majoritari (localnici minoritari din zonă, sau turişti aflaţi în trecere) să nu poată cumpăra produsele acestui retailer sau, pentru a fi serviţi, să înveţe ei Limba Maghiară.

Şi nu e vorba doar de vânzătoarea care se vede n clipul care circulă pe net. Ci şi de ceilalţi clienţi care spun, pe şleau, că dacă vrei să fii servit la Odorheiul secuiesc trebuie să ceri produsul în Limba Maghiară, dar mai ales de prestaţia lamentabilă a firmei care patronează lanţul de magazine care a remis mai întâi un comunicat „agheazmă” din care nu se înţelegea nimic iar apoi a revenit cu un alt punct de vedere, bâlbâit şi pueril, preluat (chiar înainte de a fi comunicat oficial!) de câţiva lideri de opinie care pot fi numiţi lejer „agenţi de influenţă”.

Cititi si: „Scoateţi Steagul la vedere, şi-n Ţinutul Secuiesc!” Clipul difuzat de Vestea cu o lună şi jumătate înainte de incidentul Odorhei

Cele 30 de zile în care nu voi mai călca în niciun magazin Kaufland (nu doar din Piatra Neamţ ci din toată România) ar putea fi utilizate cu succes, de către staff-ul firmei, pentru organizarea unor cursuri intensive de Limba Română pentru angajaţii care au nevoie de aşa ceva. Sau, poate, pentru o reaşezare de personal astfel ca în punctele de interacţiune cu clienţii, acolo unde populaţia e diversă din punct de vedere etnic, să fie angajaţi care vorbesc nu doar Limba Maghiară ci şi Limba Română.

După trecerea celor 30 de zile de auto-penitenţă (e o sancţiune pe care mi-o aplic mie…), voi încerca să fac un tur prin magazinele K din oraşele cu populaţia majoritar maghiară din România. Şi vă voi comunica rezultatele.

D.VINCA

Cititi si: „Scoateţi Steagul la vedere, şi-n Ţinutul Secuiesc!” Clipul difuzat de Vestea cu o lună şi jumătate înainte de incidentul Odorhei

Comentarii Facebook

4 thoughts on “30 de zile nu mai cumpăr de la Kaufland! Le ajunge pentru un curs intensiv de Limba Română?

  1. Dar Csaba Asztalos ce face? Nu iese sa latre la nici un microfon? Un ROMAN a fost discriminat de etnia din care face parte…de asa nu spune nimic…daca era un bozgor discriminat statea si-n cap…

  2. Un incindent prostesc, opera unui provocator de profesie, da apa la moara unor „patrioti” de carton. In plus, nu stiu cati dintre voi au lucrat intr-un supermarket. Eu unul, am facut-o. Cand un client vine pus pe scandal, cu camera video la el ca sa te enerveze, cati v-ati pastra rabdarea. Asa ca mai usor cu pianul pe scari.

  3. Eu nu mai cumpar niciodata de la orice kaufland din tara cel putin pana nu o dau afara pe vanzatoarea aia si nu se poarta in magazinele lor cu clientii romani din transilvaania.

Lasă un răspuns