25.000 de morți îngropați dezbrăcați din cauza incompetenței autorităților! Se revine la normal, și OMS dă dreptul la îmbrăcarea morților

Familiile celor decedați de Covid 19 îi vor putea îngropa pe aceștia îmbrăcați – aceasta este noua decizie a Ministerului Sănătății după ce, de la izbucnirea pandemiei, 25.000 de morți au fost îngropați fără haine, puși doar în saci și sicrie.
Presa centrală a relatat deja că practica de până acum din România ncălca inclusiv prevederile OMS care permiteau îmbrăcarea decedaților.

„Tocmai am avut o întâlnire cu Secretariatului de Stat pentru culte și reprezentanți ai cultelor din România în care s-a discutat despre accesul pacienților internați cu COVID-19 la asistență religioasă și despre modificarea protocolului de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2.
Am căzut de acord ca pe perioada internării în unitatea sanitară pacientul internat cu COVID-19 poate beneficia, la cerere, de asistență religioasă, potrivit specificului cultului din care face parte, cu respectarea de către cleric a tuturor măsurilor sanitare care se impun.
În ceea ce privește ritualul înmormântării, persoana decedată va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziție de către familie/aparținători, va beneficia de ritual de înhumare/incinerare a cultului de care aparține. Ritulul de înhumare/incinerare se va face cu sicriul sigilat cu respectarea voinței familiei și a tuturor normelor prevăzute de lege” a declarat Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății.

Tot azi, Ministrul Sănătății a reușit să fie personaj principal într-un episod care a punctat penibilitatea politicianului român, neinformat dar arogant.

Pe principiul „greaua moștenire, eu nu știu nimic”, Voiculescu le-a spus de mai multe ori jurnaliștilor, mințind, că nu exista un odin de ministru valabil care impunea în România respectiva aberație.

După ce deja știrea cu Voiculescu care o ține danga promovând o minciună a devenit de notorietate, acesta a revenit: „Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 “se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.” Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”.

Între timp, referindu-se la episodul Voiculescu-presă, un membru al CNA a declarat: „Am crezut că mai prost decât Andrușcă nu există. A apărut Grindă. Apoi am zis că mai prost decât Grindă nu există. A apărut Vlad Voiculescu. (…) Și știți care e culmea? Că există un ordin semnat de ministrul Sănătății în care se prevede exact asta: decedații se dezinfectează și se sigilează fără haine. Deci, spuneți-mi dvs: există un prost mai mare decât ăsta?”.

D.V.

One thought on “25.000 de morți îngropați dezbrăcați din cauza incompetenței autorităților! Se revine la normal, și OMS dă dreptul la îmbrăcarea morților

  1. Dupa cum v-ati dat seama este singurul ministru care si-a cerut public scuze si a admis ca a gresit…dar cati dintre vechii ministri au facut acest lucru….cumva Dancila, Bodog, Ponta si tot PSD si-au cerut scuze vreodata ca au gresit si au furat cat au putut??Dati intr-un om care incearca sa faca ceva in sistemul medical romanesc, dar mafia este mult prea puternica.

Lasă un răspuns