24 de nemțeni arestați pentru încălcarea măsurii de control judiciar

catuse
21 de nemțeni au ajuns după gratii în primele nouă luni ale anului, iar alți trei au fost plasați în arest la domiciliu, după ce au încălcat măsurile de control judiciar care li se aplicaseră, informează Poliția Neamț.
În primele nouă luni ale anului, polițiștii nemțeni au supravegheat judiciar 272 persoane, în primele nouă luni fiind dispuse măsuri preventive de supraveghere față de 179 de nemțeni. Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, prin structurile de ordine publică și investigații criminale verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă pentru înlocuirea măsurii. De la începutul anului, polițiștii nemțeni au înaintat către organele judiciare 57 de sesizări motivate pentru luarea unei măsuri mai severe față de persoanele supravegheate, în 21 de cazuri fiind dispusă măsura arestului preventiv, iar în trei cazuri măsura arestului la domiciliu”, precizează inspector Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.
Astfel, în primele nouă luni ale anului, 210 de persoane au fost supravegheate judiciar privind respectarea obligațiilor impuse prin măsura controlului judiciar, iar față de alte 62 de persoane arestate la domiciliu au fost desfășurate activităţi specifice supravegherii judiciare.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț prin lucrătorii Biroului de Supravegheri Judiciare a înaintat instanței de judecată sesizarea motivată pentru luarea unei măsuri preventive mai severe față de un tânăr de 18 de ani, din Piatra Neamț. Magistrații au dispus măsura controlului judiciar, tânărul fiind cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt. Acesta nu s-a mai prezentat la unitatea de poliție, conform programului de supraveghere, fapt pentru polițiștii au formulat sesizarea pentru luarea măsurii de arest preventiv. La data de 31.08.2016, instanța de judecată a admis cererea și a emis mandatul de arestare preventivă, tânărul fiind depistat pe raza municipiului Piatra Neamț și încarcerat”, mai spune Elena Bulgărea.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns