24 de ani de pușcărie pentru Adrian „Țâță” Botez, șeful „Academiei Infractorilor”

Șeful „Academei Infractorilor”, Adrian Botez – zis Țâță, a fost condamnat definitiv de magistrații Curții de Apel Bucureşti la la 24 de ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare,  informează surse centrale.
Nemțeanul a fost găsit vinovat pentru toate cele 25 de capete de acuzare formulate de DIICOT. Sentința inițială dată de Tribunalul București fusese de 30 de ani de închisoare cu executare. Potrivit aceleiași sentinţe, „Ţâţă” mai trebuie să plătească un milion de lei cheltuieli judiciare. Magistrații Curții de Apel București au stabilit ca lui Botez să îi fie recoltate probe biologice pentru introducerea profilului său genetic în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare.
În cursul anchetei, la dosar au fost aduse probe care au demonstrat implicarea grupării condusă de Țâță în 29 de infracţiuni, dintre care 27 de tâlhărie sau tentative de tâlhărie, comise în Marea Britanie, Belgia, Italia, Franţa, Germania, Austria şi Danemarca. De asemenea, gruparea condusă de Țâță ar a comis și două furturi calificate, în Andorra şi Marea Britanie.
Prejudiciul produs de „Academia Infractorilor” se ridică la 8,4 milioane de euro.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns