23 de inculpaţi trimişi în judecată în dosarul „Mită la Ortopedie”

Dosarul cunoscut sub denumirea „Mită la Ortopedie” a fost înregistrat vineri (9 august) la Tribunalul Neamţ. În dosar sunt nu mai puţin de 23 de inculpaţi, dintre care numele cele mai sonore sunt, evident, ale celor 5 medici (dintre care 4 au şi fost reţinuţi la declanşarea acţiunii şi percheziţiilor cu mandatul procurorului care a colaborat cu DGA pe acest caz).

Deşi pe portalul instanţelor de judecată se menţionează doar LUAREA DE MITĂ (art 289 NCP), rămâne de văzut dacă e vorbadoar  de „mituiţi” în cazul tuturor celor 23 de inculpaţi sau e vorba şi de „mituitori”. Nu ar fi prima dată când pe portal sunt urcate informaţii incomplete (din grabă sau din alt motiv). Cert este că în procesele care au vizat prelungirea arestului preventiv pentru medicii deja aflaţi după gratii (la acel moment), procurorul a motivat în faţa instanţei că e vorba de o faptă complexă în care se fac cercetări şi pentru DARE DE MITĂ (art 290 NCP), că unii „mituitori” au fost deja identificaţi şi că mai era de lucrat pentru identificarea altora…

Detalii despre caz, AICI –

Big-Brother cu medicii inculpați pentru mită! Filmați și interceptați luând șpagă de 72 de ori!

Mai jos, printscreen-uri cu informaţii de pe portalul Ministerului Justiţiei:

D.V.

Comentarii Facebook

3 thoughts on “23 de inculpaţi trimişi în judecată în dosarul „Mită la Ortopedie”

  1. Este incredibil cata golanie la sistemul securist!In loc sa fie inculpati medicii, asistentele si conducerea spitalui, sunt purtati prin instanta si asa-zisii „mituitori”!!!Cum adica, atunci cand esti cu picioarele rupte sau in mare nevoie de afi operat si medicii iti cer sau iti sugereaza (impun) sa „contribui” fiindca altfel nu te opereaza, esti mituitor?!!Cine este procurorul si militienii care au produs aceasta aberatie?!!

  2. mesajul este clar . intimidarea celor care denunta aceste fapte . tipic pentru interlopii in roba din neamt .cred ca cetatenii acestui judet sunt mult prea prosti si indolenti .
    nu este posibil ca acesta gasca de judecatori/procurori/securisri/politruci sa-si bata joc de un judet intreg , fara ca prostii sa reactioneze .

Lasă un răspuns